Igor Dodon a venit cu o reacție la decizia Curții Constituționale prin care a fost suspendat temporar din funcție. „Nu a fost nici o suspendare, susține Dodon , afirmând că CC astăzi a instituit noi norme constituționale, ceea ce este uzurparea puterii în stat..

„Curtea Constituțională poate interpreta Constituția, dar nu poate institui noi norme constituționale. Ceea ce a fost astăzi este instituirea unor noi norme constituționale. Aceste acțiuni nu pot fi numite altfel decât uzurparea puterii în stat. O să răspundeți pentru asta. Vine timpul”, a declarat Dodon în cadrul unui breafing de presă.

Dodon a mai spus că decizia de astăzi a Curții Constituționale îl pune în fața a două opțiuni. „Ce înseamnă de fapt decizia de azi? Asta înseamnă că dacă președintele nu este de acord cu guvernul și majoritatea parlamentară și nu semnează, atunci are două variante: prima sau cedez, conform deciziei și semnez sau a doua, eu nu cedez și nu semnez decretul și atunci responsabilitatea revine guvernului și parlamentului. Vor sa ma oblige”, a mai declarat Dodon.

Dodon a precizat că el nu va ceda și nu va semna decretul de numire a lui Sturza. „Cel mai probabil va fisemnat de Candu. Eu nu-l voi recunoaște, Președintele nu recunoaște ministrul apărării și legitimitatea unui așa ministru e la nivel de zero”.

Totodată, Dodon a propus să se facă un referendum și a cerut cetățenilor suport în proclamarea unei republici prezidențiale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!