/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Cazul lui Dorin Chirtoacă, în atenția Consiliului Europei. Va fi adoptată o rezoluție specială

missing
18 octombrie 2017, ora 13:10

În cadrul ședinței din 16 octombrie a fost discutată situația autonomiei locale din Republica Moldova, cazul primarului general al municipiului Chișinău și altor cazuri de aresturi, cazul recent apărut a lui Grigore Policinschi, președintele raionului Dubăsari și necesitatea restabilirii dialogului între CALM și Guvern.

În raportul ce urmează a fi prezentat, cu privire la acțiunile autorităților/organelor judiciare din Republica Moldova, această structură specializată a Consiliului Europei constată deteriorarea serioasă a situației democrației locale din Republica Moldova după o perioada în care au fost atinse rezultate pozitive; se constată încălcări importante a Cartei Europene a autonomiei locale și exprimă îngrijorarea profundă privind modul cum este tratat primarul mun. Chișinău și alți aleși locali din Republica Moldova, care sunt arestați, privați de drepturi elementare și supuși presiunilor neîntemeiate, în baza unor interpretări voluntariste, înguste și subiective ale organelor de anchetă. De asemenea, pe acest caz va fi adoptată pe data de 19 octombrie o rezoluție cu recomandări și măsuri concrete care urmează a fi realizate în scurt timp.

Delegația Republicii Moldova la Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei a fost constituită în baza uni consens și a principiilor reprezentativității politice, regionale și de gender. Delegația a fost aprobată pentru un mandat de 4 ani (din anul 2016). Președinte a delegației a fost aleasă Dna Tatiana Badan, președintele CALM, iar secretar al delegației a fost desemnat Viorel Furdui, directorul executiv al CALM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram