/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Vor să bage presa în țarc! ONG-urile de media au atenționat misiunile diplomatice

18 octombrie 2017, ora 18:37

În declarație sunt invocate mai multe cazuri de intimidare a reporterilor care au fost atacați și intimidați în timpul exercitării atribuțiilor.

Vedem că sunt mai multe cazuri în care jurnaliștilor li se îngrădește accesul la informații și anumite drepturi. Vedem, în ultima perioadă, restricționarea accesului în anumite porțiuni de drum,” susține Nadin Gogu, directoare Centrul pentru Jurnalism Independent.

Organizațiile semnatare susțin că accesul la informație devine o provocare, deoarece instituțiile publice invocă excesiv legea cu privire la protecția datelor cu caracter personal. O altă îngrijorare ține de decizia repetată a Consiliului Coordonator al Audiovizualului  de a amâna examinarea cererii de cesiune a licenței TV8 către o asociație obștească. Iar, în această săptămână, doi jurnaliști de la „Ziarul de Gardă” au fost amenințați de către agenții de pază ai „GBC”, care aparține lui Vladimir Plahotniuc, liderul partidului care controlează momentan puterea.

Sperăm că, urmare a aceste declarații, ambasadorii și partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova, vor aborda aceste probleme cu reprezentanții guvernării, iar totodată vor impune alte condiționalități când vor oferi ajutoare Republicii Moldova”, menționează Petru Macovei, Director executiv API.

De asemenea, ONG-urile de media își exprimă îngrijorarea în legătură cu degradarea condițiilor de muncă ale jurnaliștilor. Declarația a fost transmisă misiunilor diplomatice acreditate în țara noastră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram