Legea privind tichetele de masă a fost promulgată. Cum vor fi distribuite acestea angajaților?

19 octombrie 2017, ora 10:20

Inițiativa de instituire a unui mecanism suplimentar de protecție socială a salariaților prin oferirea tichetelor de masă a aparţinut Președintelui Parlamentului Andrian Candu şi a fost criticată dur de şeful statului. Acesta iniţial a refuzat să promulge legea reîntorcând-o pentru examinare în Legislativ.

Ulterior, Parlamentul şi-a menţinut votul pentru acest proiect de lege, Preşedintele R. Moldova fiind nevoit să îl promulge. Potrivit legii, tichetele de masă vor putea fi folosite în cantine, cafenele, restaurante sau pentru procurarea produselor alimentare în unitățile comerciale și de alimentație publică.

Angajatorul urmează să distribuie salariaţilor tichete de masă la sfârșitul fiecărei luni, pornind de la numărul zilelor lucrătoare din luna următoare. Totodată, salariatul urmează să utilizeze un număr de tichete cel mult egal cu numărul zilelor efectiv lucrate. Valoarea nominală a unui tichet de masă va constitui 45 de lei, acestea fiind eliberate atât pe suport de hârtie, cât și în format electronic. Ele pot fi utilizate exclusiv de către salariat și este interzis schimbul tichetelor de masă contra bani sau diminuarea salariului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram