Magistrații Judecătoriei Buiucani au respins cererea prin care să îi fie permisă lui Chirtoacă depunerea documentelor pentru înregistrarea la CEC. Magistrații au invocat ca motiv faptul că această cerere este nefondată.

Primarul suspendat susține că asistă o mascaradă și că a aflat că dosarul până a fi repartizat „aleatoriu” la actualul judecător, a mai ajuns la un alt judecător, care s-ar fi abținut să judece cauza: „Anterior încă un judecător și-a declinat de două ori competența. În câteva luni de zile dosarul (partea de fond, care trebuia să fie la un singur judecător) a reușit să se perinde pe la 3 judecători: dintre care unul a fost promovat, unul s-a autorecuzat, iar al treilea s-a ales cu birou nou și a emis deja câteva încheieri ilegale”, susține Chirtoacă.

„Important ca de fiecare dată toți precizează că este „aleatoriu”… Nu este suficient că se acționează potrivit zicalei „chelovek ești, statia naidiotsia”, dar nici judecător nu se găsește „aleatoriu” din prima pentru judecarea dosarului”, a scris primarul suspendat pe pagina sa de Facebook.

Chirtoacă a mai ținut să menționeze că pe drum de la judecătorie spre casă s-a oprit la un bancomat pentru a scoate niște bani pentru facturi și alte cheltuieli, asta în cazul în care din nou cineva i-a făcut poze care ar putea apărea în spațiul public.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!