/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

PSRM „se răzbună” pe judecătorii CC. Vor înregistra un proiect de lege pentru a-i lipsi de imunitate

missing
23 octombrie 2017, ora 14:53

„Considerăm că ce a avut loc pe 17 și 19 octombrie este o gravă depășirea a atribuțiilor de serviciu și exces de putere. Prin aceste două hotărâri, Curtea Constituțională a încălcat Constituția și a contribuit la uzurparea puterii în stat. CC a admis o mare fărădelege, practic declarând că Președintele Republicii Moldova nu poate exercita atribuțiile sale constituționale. În această situație, PSRM vine cu o reacție. Joi înregistrăm un proiect de lege prin care interzicem dubla cetățenie pentru judecătorii CC. Nu e normal când 6 cetățeni care au jurat credință altui stat și care au pașaport străin în buzunar, să decidă asupra soartei Republici Moldova”, a declarat deputatul PSRM, Vlad Batrâncea.

Proiectul vine ca răspuns la hotărârile de săptămâna trecută ale Curții prin care s-a permis suspendarea temporară din funcție a șefului statului în cazul în care refuză să semneze anumite decrete.

Serviciul de presă al Curții Constituționale a refuzat să ofere o declarație și nu ne-au oferit informații despre câți judecători dețin dublă cetățeni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram