Consiliul Național de Integritate a respins solicitarea lui Teodor Cârnaț și Victor Strătilă de a repeta „testul poligraf” pe care l-au picat. Argumentul membrilor Consiliului este că, potrivit legii, candidații la funcția de președinte și vicepreședinte al Autorității Naționale de Integritate nu pot solicita testul repetat la poligraf. Cârnaț și Strătilă au menționat că vor ataca refuzul în instanța de judecată.

Cei doi candidați la șefia ANI au solicitat să treacă în mod repetat „testul poligraf”, acuzând falsificarea cu rea intenție a primului test. Solicitarea a fost respinsă, însă, de membrii Consiliului de Integritate. Teodor Cârnaț și Victor Strătilă au spus că vor contesta decizia, deoarece le-a fost știrbită reputația.

Consiliul Național de Integritate era obligat să ne satisfacă cererea noastră prealabilă și să recurgă la dreptul nostru de apărare adică la permisiunea de a face testarea repetată. Eu personal nu renunț la libertatea mea de gândire și voi continua să îmi apăr drepturile în instanța de judecată”, a declarat Teodor Cârnaț, fost candidat la șefia ANI.

Sincer să vă spun eu am rămas profund șocat de rezultatul ședinței de astăzi. Nu m-am așteptat că acest consiliu, care se vrea unul integru, care respectă principiile de activitatea ale autoritățile de integritate”, a menționat și Victor Strătilă, fost candidat la șefia ANI.

Președintele Consiliului de Integritate susține că legea a fost respectată, iar cei doi nu au susținut proba la poligraf.

Acei candidați care nu au susținut proba poligraf nu sunt admiși în procedura de adoptare a deciziei privitor la numirea în funcție la președintele și vicepreședintelui. Conform probei de poligraf ambii candidați nu au susținut aceasta. CNI s-a condus cu strictețe în baza legii ANI care prevede că nesusținerea unei singure probe este motiv suficient pentru a adopta hotărârea respectivă”, a declarat Serghei Ostaf, membru al Consiliului de Integritate.

Cârnaț și Strătilă sunt siguri că testul la poligraf a fost trucat, iar despre rezultatele acestuia se cunoștea din timp. Concursul pentru funcția de director al ANI durează aproape jumătate de an.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!