/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ „Mascaradă” sau Justiție? Liberalii se vor bate cu socialiștii pentru funcția lui Chirtoacă

23 octombrie 2017, ora 16:57

Pe Chirtoacă nu l-a surprins decizia magistraților, mai ales că anterior alte câteva tentative de a obține dreptul de a se înregistra ca și concurent electoral au fost zădărnicite de diferite instanțe și autorități. Termenul de înregistrare a concurenților pentru referendum a expirat sâmbătă, 21 octombrie. În timp ce socialiștii au împânzit capitala cu panouri publicitare anti-Chirtoacă, edilul suspendat susține că va fi nevoit să combată propaganda electorală a oponenților săi doar pe internet.

După mine avem mascaradă atât cu referendumul, avem mascaradă și în instanțele de judecată. Este o mascaradă din toate punctele de vedere, eu nu am de făcut altceva decât să îmi duc crucea cu demnitate. Să rezist cu demnitate la toate aceste prostii”, a declarat Dorin Chirtoacă, primarul suspendat al Capitalei.

Chirtoacă mizează pe faptul că cetățenii vor sesiza ilegalitățile care se comit în privința sa și-i vor sancționa pe „regizorii acestui show” prin boicotarea referendumului.

Este absurd să fii vizat într-o chestiune cum este referendumul și să nu te lase să participi. De ce vă este frică Dodon, Plahotniuc, tot Parlamentul, Guvernul cine mai sunteți acolo. De ce vă este frică să particip la referendum?”, a întrebat primarul suspendat.

Chiar și socialiștii, care au inițiat referendumul, cred că Dorin Chirtoacă trebuia să fie lăsat să participe la acest exercițiu electoral.

Cum comentați punerea lui Dorin Chirtoacă în imposibilitate de a participa la referendum și dacă nu vi se pare că boxați în cineva cu mâinele legate? – În momentul în care nu este condamnat cred că trebuie să fie admis să-și apere pozițiile pe care le consider nule pentru Chișinău, dar și prostiile pe care le-a făcut aici, în oraș. Noi nu boxăm în Dorin Chirtoacă. Există PL-ul care a fost înregistrat. Noi boxăm în ceea ce s-a întâmplat în capitală ani de zile și asta facem zi de zi. Noi nu condamnăm omul, dar fapta”, a declarat Ion Ceban, consilier PSRM.

Dorin Chirtoacă, arestat la domiciliu, a încercat să-și depună dosarul la Consiliul Electoral prin intermediul unui reprezentant. Debusolat de această situație, Consiliul mai întâi a suspendat examinarea chestiunii, apoi a respins cererea lui Chirtoacă pe motiv că aceasta nu a fost depusă personal. Joi, și Curtea de Apel a respins demersul avocaților edilului care au cerut ca clientului lor să i se permită să iasă din casa pentru a se înregistra în cursa pentru referendum.

Plebiscitul ne va costa nouă milioane de lei. În cursa electorală s-au înscris doar socialiștii și, abia astăzi, liberalii. Deși a chemat la boicotarea referendumului, PL a anunțat că s-a înregistrat în calitate de concurent electoral pentru a-l reprezenta pe Dorin Chirtoacă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram