Inițiativa amuzantă, taxată dur online! Facultatea de Urbanism și Arhitectură, din cadrul Universității Tehnice din Moldova, a „inaugurat” la 20 octombrie o parcare destinată bicicletelor care a fost prezentată sub forma unui abțibild lipit pe perete. „Inaugurarea” însă a stârnit un val de glume amuzante și critici în adresa decanatului instituției de învățământ.

Se pare că din cauza unei comunicări ineficiente, farsa celor de la Facultatea de Urbanism și Arhitectură nu a fost înțeleasă așa cum și-au dorit inițiatorii ei.

Totul a pornit de la o scrisoare de provocare semnată de șase studenți care au participat în cadrul unei mobilități academice în orașul Rotterdam, Olanda. Aceștia au îndemnat decanatul facultății să instaleze 20 de locuri de parcare pentru biciclete pe teritoriul facultății. În caz contrar, decanul Facultății de Urbanism și Arhitectură era obligat să posteze pe pagina oficială a instituției de învățământ o fotografie în costum de baie.

Decanul FUA, Valeriu Lungu a acceptat provocarea studenților, dar le-a impus și un criteriu: ca aceștia să depune proiecte interesante cum ar urma să arate această parcare. La rândul său, decanul s-a obligat să realizeze „Cea mai bună idee de parcare (din partea studenţilor)” în termen de 20 de zile.

Se pare însă că, nici un student nu a propus vreun proiect cu viitoarea parcare pentru biciclete, iar cei de la FUA, mai în glumă mai în serios, au inaugurat o parcare prin lipirea unui abțibild într-un loc gol.

După valul de critici aduse pe Facebook, aceștia au venit și cu un răspuns: „În sfârșit s-au aprins spiritele cu privire la parcarea pentru biciclete de la Facultatea Urbanism și Arhitectură. Toată lumea a fost activă atât la comentat, cât și critici. În realitatea a fost o farsă, dar și o altă provocare pentru a îndemna studenții Facultății Urbanism și Arhitectură, dar și alți studenți talentați, pentru a crea idei ingenioase, dar și originale în vederea realizării unei parcări pentru biciclete pe teritoriul Facultății Urbanism și Arhitectura. Administrația Facultății Urbanism și Arhitectura așteaptă de la toți comentatorii câte o idee originală de parcare”, se arată în mesajul postat.

Foto: Facultatea Urbanism și Arhitectură / Facebook

Foto: Facultatea Urbanism și Arhitectură / Facebook

Foto: Facultatea Urbanism și Arhitectură / Facebook

Foto: Facultatea Urbanism și Arhitectură / Facebook

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!