Între timp Inspectoratul General de Poliție a venit cu o reacție. Potrivit ofițerului de presă, urmare a anchetei de serviciu inițiate, la 10 octombrie au fost concediate 2 persoane din cadrul Izolatorului de detenție, iar o persoană de la Batalionul special de escortă a fost sancționată disciplinar cu mustrare. Și Asociația „Promo-Lex” a venit cu noi detalii despre condițiile dezastruoase în care a fost ținut Andrei Brăguță.

Potrivit celor de la „Promo-Lex”, pe durata detenției, tânărul Andrei Braguța a fost lipsit de hrană, iar apa în celulă i-a fost deconectată. Imaginile video administrate de procurori sugerează că Andrei Braguța practic nu a dormit din momentul în care a fost reținut până la deces – adică mai mult de 10 zile. Avocații ”Promo – Lex” fac referire la unele studii care menționează că lipsirea de somn generează halucinații tulburătoare, fiind afectate inclusiv funcțiile vitale ale organismului.

După apariția imaginilor video în care se vedem cum tânărul este bătut în celulă, zeci de internauți s-au mobilizat cerând pe rețelele de socializare dreptate post-mortem pentru Braguța. Dacă aceasta nu se va întâmpla, ei amenință cu proteste în susținerea familiei băiatului decedat în penitenciar.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!