/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Un partid din Noua Zeelandă, obligat să-i achite lui Eminem peste 400.000 de dolari

missing
25 octombrie 2017, ora 14:32

Formațiunea de centru-dreapta, care a câștigat anul acesta, pentru a treia oară consecutiv, alegerile legislative, a fost însă înlăturată de la putere de o coaliție condusă de Partidul laburist, formată în urma scrutinului din septembrie.

Compania Eight Mile Style și Martin Affiliated, producătorul rapper-ului din Detroit, au inițiat o acțiune în justiție în septembrie 2014, susținând că piesa ”în stilul lui Eminem”, folosită de Partidul Național în timpul campaniei, este identică cu hitul ”Lose Yourself”.

Înalta Curte din Noua Zeelandă a anunțat miercuri, la cinci luni după audierile care s-au desfășurat timp de două săptămâni, că formațiunea politică a fost găsită vinovată și va trebui să plătească producătorului 600.000 de dolari neozeelandezi, echivalentul a 351.000 de euro.

Avocații artistului american au adus dovezi Curții că nu au autorizat niciodată Partidul Național să folosească melodia.

Piesă emblematică de pe coloana sonoră a filmului ”8 Mile” (2002), ”Lose Yourself” a fost clasată, de către revista Rolling Stone, printre 500 cele mai tari hituri din toate timpurile și a fost recompensată cu două premii Grammy și cu un Oscar.

În apărarea sa, Partidul Național a susținut că melodia folosită în campania electorală, chiar dacă inspirată din ”Lose Yourself”, era diferită.

Formațiunea politică a invocat principiul bunei-credințe, argumentând că a cumpărat piesa de la un furnizor de muzică recunoscut și că a primit asigurări că nu există riscul încălcării drepturilor de autor.

Peter Goodfellow, președintele partidului, a precizat, într-un comunicat, că va studia implicațiile acestei decizii și că îl va face pe furnizor să-și asume responsabilitatea.

În timpul procesului, avocatul Partidului Național, Greg Arthur a spus că piratarea pieselor cunoscute la limita legalității este o practică răspândită.

Consilierul companiei Eight Mile, Gary Williams, a reamintiti că ”Lose Yourself” este ”fără îndoială bijuteria coroanei operei muzicale a lui Eminem.”

”Drepturile de autor ale melodiei sunt monitorizate foarte strict. În ciuda numeroaselor cereri, nu a fost decât foarte rar utilizată în campanii publicitare”, a spus acesta, precizând că utilizarea în scopuri comerciale, s-ar fi putut concretiza în multe milioane de dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram