Conducerea ziarului independent rusesc Novaya Gazeta a declarat că vrea să își înarmeze jurnaliștii pentru a le asigura siguranța, după agresiunea suferită de o prezentatoare a postului de radio Eho Moskvî (Ecoul Moscovei), critic la adresa puterii, informează Agerpres.

„Dacă statul nu este gata să ne apere, ne vom apăra singuri”, a declarat pentru AFP redactor-șef adjunct de la Novaya Gazeta, Sergei Sokolov.

„Atunci când jurnaliștii sunt lipsiți de apărare în fața arbitrariului care face legea pe stradă și a neglijenței forțelor de ordine, nu există o altă soluție”, a indicat el.

Redactorul-șef adjunct de Eho Moskvî, Tatiana Felguenhauer, 32 de ani, a fost înjunghiată luni, în redacție, de un bărbat care părea dezechilibrat, într-un context în care unii jurnaliști denunță un climat „de ură” împotriva vocilor critice la adresa puterii de natură să încurajeze asemenea acte.

„Voi înarma redacția. Nu am altă cale. Am fost vizați de multe tentative de asasinat”, a declarat rectorul-șef de Novaya Gazeta, Dmitri Muratov, pentru Eho Moskvî.

Novaya Gazeta este o publicație care anchetează subiecte sensibile, de la corupție la participarea soldaților ruși în conflictul armat din Ucraina trecând prin persecuțiile împotriva homosexualilor din Cecenia.

Șase jurnaliști și colaboratori ai ziarului au fost uciși de la crearea acestuia în 1993.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!