Ce este „drunkorexia", boala modernă din ce în ce mai frecventă printre tineri

28 octombrie 2017, ora 14:16

Cu toate că apare atât la femei, cât şi la bărbaţi, aceasta se remarcă mai ales la tinere, un studiu arătând că aproximativ 60% dintre studente prezintă tendinţe de „drunkorexie”. Asta şi pentru că această adevărată industrie care s-a construit în jurul dietelor de slăbit a demonizat continuu consumul de alcool pentru conţinutul său caloric ridicat.

Astfel, o bere poate avea 197 de calorii, cât o felie de pizza, iar un pahar de vin ar putea conţine la fel de multe cât o îngheţată, scrie The Independent. „Când eram la Universitate, săream peste mese pentru a nu fi balonată când ieşeam în oraş”, spune Lily, de 23 de ani, care acum este antrenor personal. „Într-adevăr, este o tulburare foarte frecventă, mulţi dintre clienţii mei mă întreabă dacă ar trebui să nu mai mănânce la cină pentru a putea bea ceva seara, atunci când au planuri de ieşit în oraş”, a declarat ea pentru Independent.

Totuşi, nu doar tinerele se confruntă cu această problemă. Potrivit nutriţionistului Harley Street, acest comportament apare sistemic în cultura contemporană, în grade variate. Uneori duce chiar la un regim alimentar de tip yo-yo.

Consumul de alcool pe stomacul gol este întotdeauna un comportament greşit, mai ales dacă devine un tipar, explică şi doctorul Sarah Jarvis, consilier medical la Drinkaware.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram