Conectarea la agentul termic a blocurilor de locuit are loc în mod individual. O dispoziție privind începerea sezonului de încălzile pentru toți nu va fi în acest an.

Șeful Direcției relații publice a Primăriei municipiului Chişinău, Vadim Brânzaniuc, a declarat pentru IPN că pe 9 octombrie primarul interimar Nistor Grozavu a semnat o dispoziție prin care a dispus permiterea deschiderii sezonului de încălzire în grădinițe, instituții de învățământ, spitale și pentru fondul locativ, la solicitarea locatarilor.

În ultimele zile tot mai mulți locuitori ai capitalei spun că le este foarte frig în apartamente și se întreabă când autoritățile vor începe sezonul de încălzire. Vadim Brânzaniuc spune că acești trebuie să se adreseze, într-un număr mai mare, gestionarilor fondurilor locative unde trebuie să anunțe că sunt pentru deschiderea sezonului de încălzire în casele lor. Iar pentru conectarea căldurii, gestionarul blocului, la rândul său, trebuie să se adreseze cu o cerere la sediul teritorial al întreprinderii, în funcție de sector.

Anterior deschiderea sezonului de încălzire pentru fondul locativ avea loc la mijlocul lunii octombrie printr-o dispoziție a primarului general. Dar era permisă conectarea la căldură și mai devreme la solicitarea locatarilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!