O femeie de 43 ani, originară din România, care era angajată în câmpul muncii pe un şantier de construcţii din Capitală, a fost reținută fiind suspectată că ar fi implicată într-un caz de furt de telefon mobil şi jefuirea a două vânzătoare.

Poliţiştii au stabilit că, bănuita ar fi venit la Biroul Migraţie şi Azil al MAI pentru a perfecta anumite acte personale, unde a sustras tainic de pe masa unui angajat telefonul mobil în valoare de 10 000 lei. Ulterior ea părăsit sediul instituţiei, fiind însoţită de un tânăr. Acţiunile femeii au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate, care au fost ridicate în calitate de probe concludente, iar telefonul mobil a fost ridicat şi urmează a fi reîntors proprietarei.

Este de menţionat că, bănuita ar fi fost implicată şi într-un caz de jaf, când s-ar fi apropiat de un ghişeu din sectorul Centru şi în mod deschis a sustras bani în sumă de 2 500 lei de pe masa vânzătoarei. Tot ea ar fi deposedat de bani în mod deschis pe vânzătoarea unui magazin de jucării pentru copii, în sumă de aproximativ 2 500 lei. În acest sens bănuita ar fi fost recunoscută de către victime, fiind reţinută pe un termen de 72 de ore.

Actualmente ea este cercetată penal pentru comiterea infracţiunilor de jaf şi furt. Conform legislaţiei penale în vigoare bănuita riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11 000 lei la 17 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de la 2 la 5 ani.

Poliţia Capitalei continuă măsurile planificate la compartimentul prevenirii şi descoperirii infracţiunilor stradale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!