Toate traseele montane din județul Argeș au fost închise, sâmbătă, din cauza zăpezii viscolite care depășește în unele zone grosimea de 40 de centimetri.

Directorul Serviciului Public Județean Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, a anunțat că, în urma ninsorilor căzute în zona montană în ultimele 12 ore, stratul de zăpadă măsoară peste 20 de centimetri în sectorul Bâlea Lac — Cota 2.000 Transfăgărășan. În zonele în care s-au format troiene, zăpada depășește 40 de centimetri, iar în zilele următoare sunt anunțate noi ninsori și temperaturi scăzute.

Foto: Cabana SKV Postavarul / Facebook

„Temperaturile în zona de creastă se vor menține între minus 6 și minus 8 grade Celsius, ceea ce va păstra zăpada viscolită, fără coeziune. (…) Linia potecilor din creasta masivelor care depășesc altitudinea de 1.800 de metri din județul Argeș pe alocuri nu mai este vizibilă din cauza zăpezii, punând probleme de orientare și de siguranță”, se precizează într-un comunicat transmis de Salvamont Argeș.

Foto: Cabana SKV Postavarul / Facebook

Conform aceleiași surse, potecile vor rămâne inaccesibile chiar și după trecerea valului de ninsoare. „În aceste condiții, toate traseele turistice montane din zona argeșeană a Făgărașului, Pietrei Craiului și Leaotei, ca și masivul Iezer-Păpușa integral sunt închise”.

Turiștii aflați în dificultate sunt sfătuiți să sune la Dispeceratul Național Salvamont, folosind sintagma 0salvamont prin apăsarea tastelor corespunzătoare literei, unde un dispecer va redirecționa apelul către cea mai apropiată formație Salvamont. La același număr de telefon pot fi cerute și informatii privitoare la starea traseelor turistice.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!