/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ România: Toate traseele montane au fost închise. În unele zone, stratul de zăpadă depășește 40 cm

missing
28 octombrie 2017, ora 13:00

Directorul Serviciului Public Județean Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, a anunțat că, în urma ninsorilor căzute în zona montană în ultimele 12 ore, stratul de zăpadă măsoară peste 20 de centimetri în sectorul Bâlea Lac — Cota 2.000 Transfăgărășan. În zonele în care s-au format troiene, zăpada depășește 40 de centimetri, iar în zilele următoare sunt anunțate noi ninsori și temperaturi scăzute.

Foto: Cabana SKV Postavarul / Facebook

„Temperaturile în zona de creastă se vor menține între minus 6 și minus 8 grade Celsius, ceea ce va păstra zăpada viscolită, fără coeziune. (…) Linia potecilor din creasta masivelor care depășesc altitudinea de 1.800 de metri din județul Argeș pe alocuri nu mai este vizibilă din cauza zăpezii, punând probleme de orientare și de siguranță”, se precizează într-un comunicat transmis de Salvamont Argeș.

Foto: Cabana SKV Postavarul / Facebook

Conform aceleiași surse, potecile vor rămâne inaccesibile chiar și după trecerea valului de ninsoare. „În aceste condiții, toate traseele turistice montane din zona argeșeană a Făgărașului, Pietrei Craiului și Leaotei, ca și masivul Iezer-Păpușa integral sunt închise”.

Turiștii aflați în dificultate sunt sfătuiți să sune la Dispeceratul Național Salvamont, folosind sintagma 0salvamont prin apăsarea tastelor corespunzătoare literei, unde un dispecer va redirecționa apelul către cea mai apropiată formație Salvamont. La același număr de telefon pot fi cerute și informatii privitoare la starea traseelor turistice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram