Nimeni nu va recunoaşte independenţa Cataloniei, a afirmat, duminică, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, adăugând că Guvernul spaniol acţionează în mod corect pentru a restaura ordinea constituţională în regiune, relatează Mediafax.

Tajani a precizat că referendumul pe tema independenţei organizat în Catalonia la începutul lunii octombrie a fost ilegal şi a adăugat că Uniunea Europeană nu va media conflictul deoarece această criză este o problemă internă a Spaniei.

Preşedintele Parlamentului European a declarat că decizia Spaniei de a organiza alegeri anticipate în regiune a fost decizia cea mai bună, după ce Parlamentul regional al Cataloniei a adoptat o declaraţie de independenţă.

„Nimeni nu va recunoaşte Catalonia ca stat independent. Referendumul a fost ilegal. Ordinea constituţională trebuie să fie restaurată în regiune”, a declarat şeful Parlamentului European.

„Alegerile regionale vor permite catalanilor să decidă ce fel de Guvern îşi doresc. Totul trebuie să se organizeze conform Constituţiei Spaniei”, a adăugat Tajani.

Antonio Tajani a mai spus că UE speră ca această criză să fie rezolvată prin intermediul dialogului, însă a precizat că Bruxellesul nu se va implica, fiind o problemă internă a Spaniei.

Guvernul de la Madrid a decis, vineri seara, dizolvarea Executivului catalan, condus de Carles Puigdemont, şi a Parlamentului regional, după ce liderii catalani au adoptat o declaraţie de independenţă.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!