/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO. VIDEO/ TV8 lansează „Business INSiDER cu Iolanta Mura”, emisiunea ce va deschide cortina mediului de afaceri din Moldova

30 octombrie 2017, ora 15:51

Iolanta Mura este cunoscută și respectată în cercurile de afaceri din Republica Moldova datorită cunoștințelor pe care le-a implementat cu succes în business, principialității și imparțialității sale, implicării continue în îmbunătățirea condițiilor pentru mediul de afaceri din țară.

Are 18 ani de experiență în muncă, atât în țară cît și peste hotare, și după ce a revenit în Moldova în anul 2015, a condus o afacere petrolieră fiind singura femeie la conducerea unei mari întreprinderi cu capital străin în Republica Moldova. A fost membră activă a mai multor asociații de business, deseori fiind portavoce a business-ului în fața autorităților. În spate are o carieră de avocat, manager în companii transnaționale, cea de expert al Băncii Mondiale, didactică și publicistică.

Ca un adevărat business insider, și-a propus să invite oamenii de afaceri la o discuție directă și sinceră despre cine sunt afaceriștii de azi, cum influențează ei economia țării și cum este să faci business în Republica Moldova. „Societatea are nevoie de transparența în acest domeniu, iar politicul, oricât de interesant nu ar fi, nu trebuie să domine gândurile noastre și să ne sustragă atenția de la pilonii de bază ai unei economii de piață funcționale și, deci, a unei societăți prospere. Cu toții trebuie să înțelegem cu ce „se mănâncă” business-ul, chiar dacă nu ne ocupăm de el, întrucât anume de business depinde economia și prosperitatea societății. De aceea haideți să cunoaștem lumea businessului, pentru că „Știința este marele antidot al entuziasmului nefondat şi al superstiției”. (Adam Smith)”, susține Iolanta Mura.

Ea ne-a spus că formatul emisiunii pe care urmează să o prezinte este diferită prin însăși faptul că atât intervievatul, cat și moderatorul vin din business, fapt ce va face discuția mai deschisă, directă și obiectivă: „Formatul implică o discuție liberă, ceea ce îmi place să fac. Îmi plac oamenii, îmi place să-i descopăr, să-i ascult, să-i provoc, fapt pentru care eu nu pregătesc întrebări, ele se nasc în discuție”.

Eu voi invita la o discuție sinceră proprietarii și conducătorii afacerilor din diferite domenii. Astfel, telespectatorii vor afla, în sfârșit, din prima sursă cum e să faci business la noi în țara, care sunt bunele practici implementate de diferite companii, cu ce se mândresc și ce își doresc acestea, cum participă la menținerea economiei Republicii Moldova și cât contribuie la bugetul statului, dar cel mai interesant, vor primi răspunsuri la multe întrebări care îi frământă zilnic. Printre invitați se vor regăsi conducători de întreprinderi mari, medii și mici, cu capital străin și local, care funcționează în diferite ramuri ale economiei și contribuie la bunăstarea noastră”,  susține moderatoarea.

Numele primului invitat însă este ținut în secret: „Aș prefera să nu dau deocamdată numele primului invitat, dar pot să spun că vom discuta despre medicină, pentru că sănătatea noastră și a oamenilor dragi nouă ar trebui să fie o prioritate pentru noi și pentru statul Republica Moldova”, ne-a declarat Iolanta Mura.

Femeia de afaceri ne-a mărturisit că lansarea în televiziune a fost pentru ea o provocare, ținând cont de faptul că este ceva diferit de restul proiectelor în care s-a implicat până acum: „Să lansez orice proiect implică muncă, dedicație și perseverență. Un proiect TV este ceva mai specific și, de fapt, nu e simplu cum pare. Pentru mine, a fost încă o provocare, dar eu sunt adepta acestora întrucât viața însăși este o mare provocare. Totuși, recunosc că să vorbești la camera, fără a fi jurnalist, este greu. Aici mai am de învățat, dar cât trăim – învățăm”, susține Iolanta.

„Cea mai mare provocare a vieții mele e să distrug stereotipurile, să ajut oamenii și să arăt că putem să fim liberi în ceea ce facem și în modul cum gândim. Putem să ne informăm și să avem opinie respectând, în același timp, libertatea altor persoane. Acest proiect face parte din această mare provocare a vieții mele”, a conchis moderatoarea.

Emisiunea „Business INSiDER cu Iolanta Mura” va fi lansată pe 7 noiembrie. Aceasta va dura 30 de minute, va fi difuzată în zilele de marți, ora 19.45, după „Știri cu Angela Gonța” și, în reluare, sâmbătă, ora 17.00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram