Fostul șef al Direcției municipale transport public și căi de comunicații, Igor Gamrețchi, își construiește o casă de lux în sectorul Rîșcani din Capitală. Locuința are bazin și saună cu plăci de sare, iar din imagini se vede că lucrările ar fi executate din materiale de calitate.

Potrivit consilierului municipal din partea fracțiunii PSRM, Alexandr Odințov, casa este înregistrată pe numele mamei lui Gamrețchi, Eugenia Stoicev, care nu este femeie de afaceri.

„Înainte ca strada Alecu Russo să fie dată în exploatare, mama lui Gamrețchi a primit cinci depozite cu o suprafață totală de o mie de metri pătrații, valoarea cărora este de aproximativ un milion de euro. De unde atâția bani?”, a menționat Odințov. Acesta mai susține că locuința este construită pe un teren cu suprafața de 15 hectare.

Contactat de redacția TV8, Gamrețchi nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție. Pentru alte surse media acesta a menționat însă că terenul pe care își construiește casa îi aparține tatălui său, care l-a primit de la UTM, acolo unde a lucrat. Gamrețchi a mai menționat că această casă este preconizată pentru două familii și preconizează să locuiască acolo împreună cu părinții.

În declarație pe venit din 2014, Gamrețchi a declarat două apartamente, unul de 45.4 m.p și unul de 64.6 m.p., dar și un garaj cu subsol.

Menționăm că, fostul șef al Direcției transport a Primăriei Chișinău a fost condamnat la trei ani cu suspendare. Funcționarul a fost condamnat în dosarul parcărilor cu plată, în care figurează și primarul suspendat Dorin Chirtoacă. Gamrețchi a fost condamnat pentru trafic de influență.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!