Cel puțin șapte persoane au decedat în Germania, Polonia și Cehia, din cauza furtunii puternice care a afectat centrul și nordul Europei. Stare de urgență a fost anunțată la Berlin. Aici mai mulți copaci și fire electrice s-au rupt și prezintă pericol pentru oameni.

Vijelia a venit cu rafale de peste 180 de kilometri pe oră. În Polonia, pompierii au primit 3500 de apeluri de urgență, legate de pagubele provocate de furtună. Amenințarea se menține în cinci provincii din nord-estul țării, unde se așteaptă ca rafalele să ajungă până la 140 de kilometri pe oră.

Un bărbat de 56 de ani, grav rănit după naufragiul unei ambarcațiuni de agrement pe un braț al Peenestrom din Marea Baltică, a murit din cauza rănilor suferite. O femeie de 48 de ani a fost ucisă în același accident, iar un alt pasager, de 48 de ani, a fost dat dispărut.

Vremea rea a paralizat și traficul aerian, maritim și feroviar. Mai multe aeronave au aterizat și au decolat cu întârziere, iar unele curse feroviare au fost suspendate.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!