/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Dodon consideră drept „inadmisibile și nelegitime” încercările de a introduce limba română în Constituție

31 octombrie 2017, ora 12:15

Dodon amintește că și în Constituția țării, și în datele recensămîntului populației, și în sondajele de opinie, și în arhivele medievale a fost și este indicată limba moldovenească drept limba istorică a poporului moldovenesc.

„Majoritatea absolută a populației băștinașe a Republicii Moldova consideră că vorbește în limba moldovenească. Iar dacă cineva, de oriunde o fi ei, au dubii în această privință, putem organiza un referendum la care să întrebăm cetățenii ce denumire a limbii preferă: română sau moldovenească”, a declarat Președintele Igor Dodon.

Președintele Igor Dodon constată că unii politicieni de dreapta, precum și o parte dintre membrii Curții Constituționale se comportă ca „mercenari cu soldă străină”.

Președintele Igor Dodon a anunțat că acțiunile și declarațiile membrilor CC vor fi supuse unei analize juridice minuțioase odată cu schimbarea guvernării, după alegerile parlamentare, și vor fi tratate în contextul abuzurilor comise în adresa Constituției și a intereselor naționale ale statului suveran moldovenesc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram