/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Puigdemont a fugit din Spania. Riscă 30 de ani de închisoare pentru rebeliune

missing
31 octombrie 2017, ora 17:22

Unii oficiali guvernamentali spanioli susțin că Carles Puigdemont s-ar afla deja la Bruxelles, încercând să scape astfel de pedeapsă după tentativa eșuată de a separa Catalonia de Spania.

„Acțiunele sale au provocat o criză instituțională, soldată cu proclamarea independenței Cataloniei. El a încălcat Constituția”, menționează procurorul general al Spaniei, Jose Manual Maza.

Potrivit presei belgiene, nu se cunoaște dacă liderul catalan a cerut deja azil politic în Belgia. Deși fugar și chiar dacă autoritățile centrale de la Madrid i-au anihilat toate inițiativele distructive și au înăbușit administrativ rebeliunea, liderul catalan le cere în continuare localnicilor să militeze pentru independența Cataloniei.

„Cetățeni ai Cataloniei, mențineți pulsul intențiilor noastre prin acțiuni pașnice, civile și demne”, a declarat Carles Puigdemont.

Vineri, liderii catalani și-au votat independența – o decizie anulata imediat de Guvernul de la Madrid, care a declarat alegeri anticipate în Catalonia. Mai mulți demnitari locali, care au participat la rebeliunea declanșată de Puigdemont fie au fugit împreună cu acesta, fie s-au ascuns în încercarea de a evita justiția.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram