/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Cine e șef la ANI? Colectivul instituției este confuz. Strătilă și Donciu se autoproclamă șefi

missing
01 noiembrie 2017, ora 11:48

„Colectivul Autorității Naționale de Integritate vine cu o rugăminte către cei ce sunt în drept și obligați de a clarifica situația de la ANI, fără a avea careva preferințe aparte față de dl Donciu sau de dl Strătilă. Cu atât mai mult că, în conformitate cu prevederile legislației și perioadei ce o parcurgem – de desfășurare a concursului pentru suplinirea funcţiilor vacante de președinte și vicepreședinte ai ANI, în timpul apropiat urmează a fi selectați, în bază de concurs, un președinte și un vicepreședinte al ANI.”, se arată în comunicat. Angajații ANI se arată confuzi în privința funcției de șef, deoarece, spun ei, atât Donciu, cât și Strătilă s-au autoproclamat șefi.

Pe site-ul instituției a apărut recent un comunicat în care se anunța că dlui Donciu este șeful ANI. La rândul său, dl Strătilă susține că ar trebui el să exercite funcțiile de președinte, făcând referință la un răspuns din partea Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, spune un alt comunicat al instituției emis pe 1 noiembrie.

Astfel, într-un comunicat al instituției se spune că vineri, 27 octombrie Victor Strătilă, vicepreședinte în exercițiu al ANI a solicitat să fie perfectat un ordin prin care să fie constatată încetarea mandatului de președinte a dlui Donciu și respective, venirea sa în această postură, și să-i fie acordate dumnealui împuternicirile de președinte al ANI, motivând prin faptul că la 25.10.2017 a expirat mandatul lui Anatolie Donciu de membru al CNI.

Anterior, la 23.10.2017 Strătilă a adresat o scrisoare la Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului și a solicitat clarificarea situației cu privire la șefia ANI.

Potrivit comunicatului luni și marți la sediul ANI au fost convocate ședințe cu întreg colectivul instituției, unde a fost invitat și dl Strătilă, pentru a fi clarificate pozițiile. Acesta ar fi sosit pe 30 octombrie mai devreme, a ocupat fotoliul președintelui și a cerut să fie îndeplinite indicațiile dumnealui, spunând că el este deja președintele Autorității. Iar, marți Strătilă a prezentat și un ordin, datat cu 30.10.2017 semnat de el, prin care s-a „autoproclamat” Președinte al ANI și a cerut executarea acestuia.

De asemenea, la 30 octombrie curent, potrivit Hotărârii adunării colectivului ANI, dl Donciu a adresat o scrisoare către Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului, prin care solicită claritate și o poziție tranșantă față de situația creată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram