Scene teribile la un botez din Brăila. Un preot a bruscat un bebeluș, enervat că acesta plângea. Din imaginile video surprinse de o persoană care participa la botez, vădit enervat, preotul l-a băgat violent pe bebeluș în cristelniță, iar potrivit mai multor surse media, copilul ar fi leșinat în urma acestor acțiuni.

Preotul nu vede nimic rău în ce a făcut, spunând că a respectat întocmai canoanele bisericești. Îl enervase dascălul, menționează Debraila.ro: Eram supărat pe dascăl. I-am reproșat în cuvinte, nu numai în priviri. I-am spus că putea să mă ajute și el…”, a explicat parohul de la „Sfinții Împărați”.

De cealaltă parte, prima reacție din interiorul Bisericii Ortodoxe a venit de la Patriarhie, prin vocea purtătorului de cuvânt. Într-o declarație oferita DEBRAILĂ.RO, Vasile Bănescu descrie imaginile ca fiind „teribile și regretabile”, invitând Arhiepiscopa Dunării de Jos să demareze o anchetă în acest caz.

„Preotul iese în evidență prin gesturi nepotrivite, improprii unui preot care oficiază Sf. Taina a Botezului, gesturi lipsite de delicatețe, total neadecvate când este vorba despre un copil atât de mic. (…) Există grade de sancționare ale unui cleric, pornindu-se de la mustrare, care nu-i puțin lucru, până la mutarea disciplinară într-o altă parohie și până la trimiterea profetului într-o mănăstire pentru a se pocăi și, evident, caterisirea. Vom urmări cazul cu mare atenție”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Filmarea cu bebelușul bruscat de preot a stârnit controverse pe Internet. Cazul a intrat și în atenția polițiștilor care s-au autosesizat în acest caz.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!