/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Investim în pereții de biserică. Mitropolia Moldovei vrea o anexă de 1.500 metri pătrați în spatele Catedralei Mitropolitane

missing
01 noiembrie 2017, ora 19:22

Reprezentanții grupului de inițiativă semnalează că proiectul votat ieri de CMA nu a fost supus dezbaterilor și nu au fost prezentate nici măcar documentele aferente proiectului.

Conform acestei decizii a consiliului municipal încă nu se decide nimic, este doar e idee, care CMC cumva a acceptat-o dacă vă uitați în decizie la ceea ce scrie a CMC, nu este un proiect final, nimeni nu are dreptul să înceapă nici un fel de construcție”, susține activistul civic Victor Chironda.

Reprezentantul Mitropoliei justifică necesitatea construcției prin faptul că altminteri acolo ar urma să rămână stația de pompare, care strica aspectul parcului.

El până în prezent acest loc nu a fost un spațiu public deoarece era închis, era destinat unei stații de pompare prin care se pompa agentul termic. Pe site-ul mitropoliei, mitropolia.md, acolo va fi plasat proiectul descrierile ulterioare și scopurile pretinse pentru această clădire”, ne-a declarat Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei.

Părerile oamenilor în ceea ce privește necesitatea înălțării unei anexe a Mitropoliei în acel loc sunt împărțite:

„Dacă vor să construiască, să co facă în suburbii”.

„Este teritoriul lor, este partea lor de teritoriu așa că noi nu putem pretinde și lasă-l să construiască. Eu cred că preoții e timpul să se gândească la cei săraci, nu doar la ei”.

Cei de la Mitropolie susțin că încă nu au stabilit devizul de cheltuieli pentru construcție. Ei speră ca banii să vină din donații sau de la enoriași. Anexa ar urma să aibă 1500 de metri pătrați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram