/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ O nouă amânare. Jurnaliștii au fost alungați de la audierile în dosarul Braguța

01 noiembrie 2017, ora 19:06

Nici nu a reușit să înceapă ședința că magistrații au obligat jurnaliștii să iasă din sală, fără a-și motiva decizia.

Domnule judecător, de ce nu ne permiteți să asistăm la proces?

Acum două zile, unul dintre avocați a solicitat ca jurnaliștilor să le fie interzis accesul la ședința publică de judecată.

Domnule avocat de ce ați cerut ca să nu avem acces în sala de judecată? Nu! O să mă expun mai târziu.”

Procurorul, de asemenea, a refuzat să se pronunțe asupra acestei solicitări.

Ședința la moment este publică, dar eu nu comentez decizia instanței și nu insistați asupra acestui subiect”, a declarat Ruslan Lupașcu, procuror.

Cu toate acestea, ședința a fost amânată pentru că polițistul Aureliu Șapteboi, ar fi fost internat în spital, acuzând probleme grave de sănătate.

Procesul nu se tărăgănează, motivul este că sunt mulți participanți la proces, șapte învinuiți cu apărători, aveam un reprezentant al părții vătămate care are două apărători. Este firesc să apară diferite impedimente”, a menționat procurorul Ruslan Lupașcu.

Avocații familiei Braguța sunt indignați de faptul că jurnaliștii nu vor mai putea asista la proces.

Și mie mi-a trezit o oarecare nedumerire pentru că motivele pentru care ați fost dați afară cu mult mai mult mi s-a părut o măsură excesivă de a fi scoși afară toți reprezentanții mass-media”, afirmă Victor Munteanu, avocatul familiei Braguța.

Acest proces este unul public și atâta timp cât se respectă prevederile procesuale jurnaliștii trebuie să asiste la proces”, a subliniat și Vadim Vierul, avocatul familiei Braguța.

În dosarul morții lui Andrei Braguța figurează șapte persoane. Patru deţinuţi care l-ar fi bătut cu cruzime pe tânăr și trei poliţişti care au privit pasiv cum Braguța este bătut, dar nu au intervenit. Andrei Braguţa a fost reţinut la mijlocul lunii august pentru că s-ar fi certat cu inspectorii de patrulare, iar peste 10 zile a murit în penitenciar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram