/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

ONG-urile de media solicită investigarea cazului de bruiere a transmisiunilor TV8

03 noiembrie 2017, ora 14:14

Emisia TV8 ar fi fost bruiată în diferite localități – Chișinău, Ungheni, Bălți, Florești, Edineț, Briceni, Ocnița, Comrat, Strășeni, Criuleni, Vadul lui Vodă. Redacția afirmă că aceste probleme tehnice ar fi intervenit în timp ce invitații la emisiune discutau un subiect ce îl viza pe liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, și că, în majoritatea cazurilor, semnalul a fost bruiat în localitățile în care furnizor de servicii este operatorul de stat Moldtelecom.

Conform comunicatului emis de Moldtelecom, ar fi vorba de niște „distorsiuni de imagine declanșate de echipamentele tehnice aflate în sediul televiziunii.”

ONG-urile de media cer Consiliului Coordonator al Audiovizualului să se autosesizeze și să solicite explicații de la furnizorii de servicii de televiziune pentru cele întâmplate. La fel, cer Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației să elucideze cauzele bruierii semnalului video și să informeze, în termen rezonabil, despre măsurile luate.

Articolul 34 al Constituției R. Moldova stipulează că „dreptul de a avea acces la orice informație de interes public nu poate fi îngrădit”, iar împiedicarea intenționată a activității mass-media se pedepsește penal.

Centrul pentru Jurnalism Independent
Asociaţia Presei Independente
Asociația Presei Electronice
Centrul de Investigații Jurnalistice
Asociația Telejurnaliștilor Independenți
Comitetul pentru Libertatea Presei
Centrul ”Acces-Info”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram