/FOTO/ Top ZECE cele mai primitoare orașe din lume: aici te vei simți cel mai bine ca turist

04 noiembrie 2017, ora 13:33

Cele mai prietenoase orașe au fost selectate în funcție de cât de bineveniți se simt turiștii după următorii factori: cum arată punctele de intrare (aeroport, gara etc), nivelul de fericire al locuitorilor, deschiderea pentru a caza turiști și nivelul de cunoaștere a limbii engleze de către localnici. Având în vedere toți acești factori, Bucureștiul se clasează pe locul 99 din 100, în fața Budapestei, iar Chișinăul nu se regăsește în top.

10. Orlando este prin excelență visul oricărui copil. Aici se află cel mai mare parc de distracții din lume, Walt Disney World, întins pe o suprafață de 120 km pătrați. De fapt, acest resort al lumii Disney este format din patru parcuri tematice. Intrarea în parc costă 101 dolari (o zi) pentru persoanele peste 10 ani. Prețul scade cu câțiva dolari dacă stați mai multe zile. Dacă ajungeți în Orlando, merită să vizitați și Miami pentru câteva zile la plajă sau chiar să faceți o scurtă croazieră în Bahamas.

Foto: space-india.com

9. Zurich este un oraș modern care pune accentul pe instituții financiare faimoase. De asemenea, Zurich este unul dintre cele mai scumpe orașe, considerat centrul financiar al lumii”. Ce poți să vezi în Zurich: Bahnhofstrasse – una dintre cele mai scumpe străzi din lume, Biserica Fraumunster, fabrica de ciocolată Lindt, Orașul Vechi (Altstadt) și Lacul Zurich.

Foto: lastminute.com

8. Dacă vrei să vezi civilizația la capacitatea ei maximă, plănuiește o călătorie la Oslo. Călătorilor de acolo nu li se cere să valideze cardurile de metrou pentru că statul nu se teme că va fi furat, cetățenii te ajută cu dragă inimă să le descoperi orașul, iar dacă se întâmplă să-ți uiți telefonul pe o bancă în parc îl poți recupera din același loc. În Oslo natura există în zeci de parcuri, insule, râuri și dealuri verzi (galben-roșiatice toamna). Pentru un peisaj cu mori de vânt vechi, cascade, cafenele și țărmuri de ape, fă o plimbare de-a lungul râului Aker (Akerselva), cunoscut drept „plămânul verde din Oslo. Deși nordul Europei nu este o destinație ieftină, în Oslo poți să economisești dacă achiziționezi un city pass – ai intrare gratuită la 30 de muzee, piscine, transport public și altele.

Foto: EWallpapers.eu

7. Tokyo, considerat un oraș al viitorului, are tot ce își poate imagina un turist, așa că ia-ți un bilet de avion și aparatul foto și mergi să-l descoperi. Ai de văzut în primul rând efervescența de pe stradă și apoi obiectivele turistice, Turnul Tokyo, Palatul Imperial, Grădina Chinzan-So, Templul Asakusa, Centrul Istoric și nu în ultimul rând cartierul de lux Ginza, cea mai scumpă artera comercială din lume.

Foto: fr.canoe.ca

6. Lisabona este cel mai ieftin oraș din Europa, atunci când vine vorba de vacanțe. Cu străduțe întortocheate, pe care urcă celebrul tramvai galben, cu faleza la ocean pe care vă puteți plimba liniștiți și un centru cochet unde să ascultați muzica fado, Lisabona este o destinație cu mult farmec tot timpul anului. În capitala portugheză ai de văzut zona Alfamă – orașul vechi, castelul Sao Jorge, cartierele Bairro Alto și Baixa și în special metroul, care pare o galerie de artă contemporană.

Foto: groupon.com

5. Amsterdam câștigă de fiecare dată când un turist se gândește să meargă în Olanda, deși Rotterdam are de asemenea multe de oferit într-un city break. În Rotterdam ajungi cel mai ușor cu trenul din Bruxelles, fiind mai aproape de Belgia decât capitala Amsterdam. Rotterdam este unul dintre cele mai mari orașe-port din Europa și un oraș modern născut într-un sat pescăresc. Ce ai de văzut în Rotterdam: Casa Albă (primul zgârie-nori de pe continent), Podul Erasmus – căruia localnicii îi spun „Lebăda”, cartierul Delfshaven, Muzeul Maritim și casele cubice – o invenție arhitecturală care atrage toate privirile.

Foto: blog.uniplaces.com

4. San Francisco este considerat unul dintre cele mai plăcute orașe americane atât datorită climei, cât și datorită oamenilor prietenoși. Și chiar dacă nu este la fel de mare ca New York sau Los Angeles, San Francisco are multe de oferit turiștilor. Ce să vezi în San Francisco: Podul Golden Gate, parcul Golden Gate, insula și închisoarea Alcătraz, Lombard Street, Piramida Transamerică, Chinatown, Parcul Alamo.

Foto: sftravel.com

3. Deși mai puțin căutat pentru un city break, Helsinki are multe de oferit turiștilor, parcuri, muzee, biserici, monumente și altele. În plus, capitala Finlandei este una dintre cele mai prietenoase orașe din lume. Ce ai de văzut în Helsinki: Ateneul din Helsinki și Muzeul de Artă, Catedrala Luterană, Piața Senatului, Suomenlinna, Muzeul în aer liber Seurasaari, Biserica Tempeliaukio.

Foto: telegraph.co.uk

2. Stockholm este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, însă pe cât este de frumos, pe atât este de scump. Chiar și așa, orașul nordic este cel mai primitor din Europa. Stockholm este format din 14 insule, conectate prin poduri și canale în Marea Baltică, iar 30% din suprafața orașului este acoperită de apă și 30% de parcuri și păduri. În orașul nordic nu trebuie să ratezi Gamla Stan (Centrul Medieval), Muzeul Vasa, Palatul Regal, muzeul în aer liber Skansen, insula Djurgarden, primăria din Stockholm și o plimbare cu barca prin oraș.

Foto: telegraph.co.uk

1. Singapore, cel mai bogat oraș din lume, este și cea mai primitoare destinație din lume. Tot anul acesta, Singapore, care este un oraș-stat aflat pe o insulă, a fost desemnat cel mai scump oraș din lume într-un sondaj realizat de Economist Intelligence Unit. Chiar și așa, merită să ajungeți în Singapore măcar o dată în viață, o destinație care îmbină armonios luxul și jungla. Ce ai de văzut în Singapore: Marina Bay – principala atracția a destinației, Rezervația Naturală Bukit Timah – unde este păstrată intact pădurea tropicală, Insula Sentosă, Grădina Botanică, cartierul Chinatown. Singapore se vizitează de regulă în combinația cu o țară vecină, Indonezia sau Thailanda, sejur care costa de la 1.500 euro de persoană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram