/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

FBI-ul învață polițiștii moldoveni cum să combată traficul cu surse radioactive

05 noiembrie 2017, ora 11:06

15 ofițeri de la Biroul Federal de Investigații și Agenția Energetică SUA, cu sprijinul Ambasadei SUA în R. Moldova, au finalizat lucrările unui curs de instruire în detectarea surselor radioactive și tehnicile de investigare ale acestora. Timp de cinci zile participanții la curs s-au familiarizat cu experiența americană în domeniu, inclusiv au avut posibilitatea să pună în practică tehnicile și metodele folosite în SUA, prin simularea situațiilor de caz.

Cursul a fost unul binevenit și necesar din considerentul existenței riscurilor sporite care atentează la securitatea frontierei de stat, iar folosirea corectă a tehnicii speciale de ultimă generație, utilizată la ziua de astăzi, va spori eforturilor conjugate ale autorităților de resort în prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere.

„Sunt recunoscător partenerilor americani pentru sprijinul acordat continuu autorităților de drept naționale în dezvoltarea capacităților profesionale pe diferite domenii de activitate. Cu certitudine acest gen de cursuri sunt importante prin schimbul de experiență, preluarea celor mai bune practici și aplicarea unor metode noi de lucru în situații cu problemă concretă. A fost un curs interesant și cred că atât colegii din Poliția de Frontieră, cât și din alte instituții de forță, și-au îmbunătățit abilitățile și vor fi buni formatori pe domeniile responsabile” a menționat șeful adjunct al Poliției de Frontieră Veaceslav Garștea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram