/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Încă o grădiniță din Moldova a fost renovată cu susținerea Guvernului României

missing
05 noiembrie 2017, ora 11:52

La eveniment au participat Vasile Bîtca, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului al RM; Daniel Ioniţă, Ambasadorul României în Republica Moldova; o delegaţie formată din 7 deputaţi şi senatori din Parlamentul României; Mircea Eşanu, directorul executiv al Fondului de Investiţii Sociale din Moldova; Petru Răbdău, primarul localităţii, angajaţii grădiniţei, părinţi şi copii.

Potrivit lui Mircea Eşanu, directorul executiv FISM, grădiniţa din satul Zamcioji este una dintre cele peste 900 de grădiniţe care au fost renovate cu suportul generos al Guvernului României. În această instituţie au fost investiţi circa 1 milion 400 de mii de lei, cu care s-a făcut renovarea completă a acoperişului, a faţadei, s-a construit sistemul de scurgere a apei, pavajul şi terenul de joacă pentru copii.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Vasile Bîtca a declarat: „Ministerul pe care îl conduc gestionează cele 100 de milioane de euro oferite de România ca grant, dintre care 26 de milioane de euro au fost direcţionate spre renovarea instituţiilor preşcolare. Mă bucur pentru fiecare părinte din ţara noastră, care are ocazia să-şi ducă copiii la o grădiniţă renovată, bine dotată şi care oferă condiţii bune pentru educaţia acestora, precum este grădiniţa din Zamcioji”.

Bogdan Rodeanu, deputat în Parlamentul României, membru al Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova: „Astăzi celebrăm aici educaţia. Nu este doar o grădiniţă renovată şi dotată prin eforturile României, dar şi o certificare în plus că reforma şi paşii spre integrare europeană a RM continuă, prin atenţia dată viitorului ei. Ne dorim în continuare să sprijinim activ şi să fim alături de Republica Moldova, să acordăm atenţie celor mici, să acordăm atenţie educaţiei şi să privim cu aceeaşi încredere parcursul nostru european”.

„Mă bucur că la această inaugurare a grădiniței au participat oaspeți importanți din România, atât membri ai Coaliției de guvernare, cât şi ai opoziției, ceea demonstrează că, indiferent de natura politică a Guvernului de la București, sprijinul constant pentru Republica Moldova rămâne. Aș dori să mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest proiect, atât din România, cât şi Guvernului R. Moldova, comunităţii locale şi FISM-ului, care ne-au fost întotdeauna parteneri de încredere”, a declarat Daniel Ioniţă, Ambasadorul României în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram