/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Procuratura Generală își va schimba în curând sediul. Iată unde în ce clădire vor activa procurorii

05 noiembrie 2017, ora 11:26

În sediul unic va activa un personal total de 338 de unităţi: procurori, consultanţi ai procurorului, inspectori, ofiţeri detaşaţi la procuratura specializată, specialişti, personal tehnic şi auxiliar. Un proiect de hotărâre, elaborat de Ministerul Justiției, a fost propus consultărilor publice.

Documentul propune transmiterea cu titlu gratuit, din gestiunea Direcţiei generale pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova în gestiunea Procuraturii Generale, bunurile imobile proprietate publică a statului, după cum urmează: construcţia cu suprafaţa la sol de 3.398,9 mși teren aferent cu suprafaţa de 0,8456 m2, amplasate în municipiul Chişinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr.73.

Potrivit proiectului, până în prezent în municipiul Chişinău nu a fost identificat un teren care ar corespunde necesităţilor pentru construcţia unei clădiri noi pentru Consiliul Superior al Procurorilor.

Cerinţele pentru un astfel de imobil sunt:

  • suprafaţa de 800 – 1000 m2;
  • amplasat preferabil în zona centrală a Chişinăului;
  • finalizat fără degradări structurale;
  • cu încăperi amenajate sau care pot fi amenajate în birouri/săli de şedinţă;
  • holurile să asigure o bună deplasare a personalului în clădire;
  • cu spații de parcare;
  • dotat cu încălzire autonomă, sistem propriu de ventilare și condiţionare a aerului, reţea centrală de apă şi canalizare, gaz natural, cu garaj şi parcare, sistem anti- incendiar.

Ministerul Justiției susține că, având în vedere imposibilitatea identificării unui teren din proprietatea publică a statului corespunzător pentru construcţia preconizată a edificiului Consiliului Superior al Procurorilor şi faptul că imobilul de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr.73 poate fi reconstruită şi replanificată pentru a întruni standardele necesare, se propune transmiterea acestui imobil în gestiunea Procuraturii Generale pentru demararea lucrărilor necesare.

Mai mult, în acelaşi edificiu deja este amplasată Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, fiind utilizate mijloace financiare publice pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie şi amenajare a sediului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram