/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Germanii de la Lidl ar urma să se lanseze pe piața din Moldova în primul trimestru din 2018

06 noiembrie 2017, ora 14:34

Potrivit unui om de afaceri, care este inclus în procesul de negociere, acum se discută posibilitatea de a cumpăra lanțul de supermarkete Linella.

UPDATE: Germanii de la Lidl NU planifică să se extindă în Republica Moldova.

În Moldova sunt șapte mari lanțuri de magazine pe piața de comerț cu amănuntul: Unimarket (42 de magazine), Linella (39 de magazine), Fidesco (17 supermarketuri), Nr.1 (nouă supermarketuri și un hypermarket), IMC-Market (zece magazine), Green-Hiills (12 supermarketuri). Pe piață se regăsește și un hipermarket al brandului ucrainean Velmart (rețelele Green-Hills și Velmart aparțin Vistarcom).

Lidl este o companie germană cu prezență globală și cu o istorie de aproape 90 de ani. Evoluția companiei este marcată de o expansiune rapidă pe întreg teritoriul Europei în ultimele decenii, iar din anul 2017 și pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Activând în 30 de țări din lume, cu mai mult de 215.000 de angajați, acesta se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial. Lidl este unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Europa, cu peste 100 de centre logistice, care asigură aprovizionarea pentru aproximativ 10.000 de magazine.

Primul magazin Lidl a fost deschis în 1973, în orașul german Ludwigshafen. Dacă în anii ’80 expansiunea a avut loc în Germania, în anii ’90 compania a cunoscut o expansiune rapidă la nivel european, Lidl devenind unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine de tip discount din Europa

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram