Minora, bătută în urmă cu câteva zile într-o grădiniță din Cărbună, ar fi fugit în această dimineață de acasă. Cel puțin asta susține poliția. Fata urma să efectueze o expertiză medico-legală. În același timp, cele șase persoane reținute pentru că ar fi umilit-o, vor compărea mâine în fața magistraților, pentru a primi mandate de arestare preventivă, susțin procurorii. Directoarea grădiniței susține că atunci când a venit la serviciu i-a găsit pe cei care au bătut minora în stare de ebrietate, ei fiind muncitori angajați să repare instituția. Primarul satului a spus că a aflat despre cele întâmplate de la directoarea grădiniței. Sătenii sunt îngroziți de cele întâmplate.

Astăzi, specialiștii de la La Strada urmau să o însoțească pe minoră la expertiza medico-legală și într-adevăr bunica a confirmat faptul că ultima a părăsit voluntar domiciliu și până la moment nu s-a întors, la moment angajații poliției întrețin măsuri pentru localizarea și identificarea minorei”, a declarat Marin Maxilian, șeful direcției Generale de Securitate Publică.

Despre cazul șocant s-a aflat după ce unul dintre cei implicați s-a lăudat cu această „ispravă” plasând imaginile video pe internet. Minora de 16 ani a fost dezbrăcată, agresată fizic și umilită de mai multe persoane, inclusiv de gen feminin. Oamenii legii susțin că unii bănuiți au acceptat să conlucreze cu ancheta

„Vorbim de un copil care este stresat, un copil care este incert la moment de aceea noi stabilim acum cu certitudine toate faptele, toate acțiunile, circumstanțele. Sunt persoane care vorbesc, unele momente urmează a fi stabilite să găsim și alte dovezi care să indice direct la alte acțiuni care au fost admise”, a declarat Marin Maxilian, șeful direcției generale de securitate publică.

Cei de la centrul „La Strada”, care au consiliat psihologic minora bătută, au povestit că fata este în stare de șoc. Ea a fost dusă la bunici, într-un mediu confortabil, și a fost pregătită pentru discuția pe care urmează să o aibă cu oamenii legii.

„Copilul a fost exclus din zona de risc și a fost organizată revenirea ei acasă, ca ea să se poată odihni după cele întâmplate, timp în care sunt organizate și mobilizate serviciile deja medicale, sociale, psihologice”, a menționat Ana Revenco, președintele organizației „La Strada”.

Poliția s-ar fi autosesizat după ce una din fetele care a participat la bătaie ar fi plasat pe internet filmulețul pentru a se „lăuda” – susțin primarul localității și oamenii legii. Primarul spune că paznicul instituției nu i-a văzut când au intrat în grădiniță. Cu toate acestea, el a fost demis din funcție.

„Ei au intrat pe ascuns în grădiniță, pentru a se distra. Polițistul a căutat-o, dumneaei nu dorea să ridice telefonul și nu dorea să scrie plângere asta. Dumneaei a refuzat, iar în aceeași zi s-a aflat că a fost bătaie acolo, ea nu a vrut să declare nimic”, spune Vitalie Spînache, primarul satului Cărbuna.

Directoare instituției spune că a fost anunțată de paznic ca toată noaptea ar fi fost lumină în blocul unde dormeau muncitorii, dar nu a intrat să verifice de ce. Muncitorii lucrau la construcția parasolarelor, un bloc care nu funcționa fiind dat muncitorilor pentru a dormi acolo în perioadă lucrărilor.

„M-am dus la ei, ei dormeau era un fum de țigară foarte strident în încăpere. Băieții de la construcție tot erau străini, și fetele care au venit tot erau străine. Eu i-am prins în stare de ebrietate mi-au spus că ei au avut o sărbătoare seara, și adică noaptea au servit băutură și desigur au fost eliberați și ei de la serviciu și de la noi scoși”, susține Aliona Inculeț, directoarea grădiniței.

Poliția din satul Cărbuna a refuzat să vorbească cu echipa TV8: „Sunt ocupat doamnă nu mă deranjați. Sunt ocupat, am oameni la primire”.

Directoarea a spus că a văzut fetele că erau în instituție. Acestea i-au spus că au venit să ajute pe unul dintre lucrători la curățenie: „Eu am întrebat băieții și ei mi-au spus că fetele s-au bătut, când am intrat a doua oară deja la amiază în sala unde stau ei acolo am depistat două fete și le-am întrebat ce s-a întâmplat ele. Mi-au spus că au venit în vizită că este prietena unuia din constructori”.

Vecinii spun că au auzit de pe rețelele de socializare despre acest caz.

Potrivit oamenilor legii, cazul a avut loc în noaptea de 24 spre 25 octombrie. Poliția s-a autosesizat după ce una dintre persoanele prezente la acel incident a postat pe Facebook un filmuleț unde în care minora era bătută și umilită. Toți cei implicați au fost reținuți și sunt cercetați pentru huliganism. Minora este crescută de bunici, părinții fiind plecați peste hotare. Cei care au bătut-o riscă 5 ani de pușcărie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!