/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Cum comentează PDM protestul de sâmbătă din fața procuraturii prin care s-a cerut audierea lui Vlad Plahotniuc

06 noiembrie 2017, ora 16:36

La trei zile de la acuzațiile lui Vitalie Proca, potrivit căruia Vlad Plahotniuc ar fi comandat omorul lui Gherman Gorbunțov, procurorii încă verifică declarațiile, fără intenția de a-l audia pe președintele PDM. Asta chiar dacă sâmbătă sediul Procuraturii Generale a fost pichetat.

Protestatarii au cerut procurorilor să deschidă un dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc, așa cum au făcut-o în 2016 în cazul lui Renato Usatâi, după declarațiile lui Gorbunțov.

Noi cerem ca procuratura să deschidă un dosar, să fie reținut Plahotniuc, să fie asigurate măsurile că Plahotniuc nu fuge de justiție”, declară Alexei Tulbure,

Avem o instituție formală a statului RM, însă toți de aici, care sunt înăuntru sunt slugoii lui Vladimir Plahotniuc”, afirmă Ilian Cașu, vicepreședinte Partidul Nostru.

Eu nu-l cred pe Gorbunțov. Vreau o anchetă independentă și să închidă dosarele deschise pe numele celor care nu sunt vinovați. – Dar în Proca credeți? – E greu să ai încredere într-un asasin, dar în cazul acesta îl cred”.

El dacă nu se simțea vinovat, el demult trebuia să iasă în Parlament, să spună că nu e vinovat, închideți-mă, făceți ce vreți”.

Alții au venit însă să se plângă de condițiile în care au ajuns să trăiască, învinuindu-l de toate pe Vlad Plahotniuc.

Ne-am săturat de nedreptățile care se fac în țara asta. Cum arestează oameni pe nedrept. Toți bandiții stau la libertate, ne fură țara. Deja și aerul ne pun să-l plătim”.

Tot holdingul lui Plahotniuc și toate programele acestea care toarnă minciuni în capul nostru și ne zombează. Țară de oameni zombați”.

Nu mai este posibil de a tolera atâta nedreptate, batjocoră și crime”.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale a respins acuzațiile potrivit cărora oamenii legii ar fi controlați de președintele PDM, iar purtătorul de cuvânt al democraților a refuzat să comenteze cerințele manifestanților.

Organele de drept să-și facă lucrul independent, așa cum este prevăzut de legislație”, a declarat Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PDM.

Săptămâna trecută, killerul Vitalie Proca a declarat că Vlad Plahotniuc ar fi comandat omorul lui Gherman Gorbunțov. A doua zi, complicele lui Proca, Valeriu Halupa a spus, la unul din posturile TV controlate de Plahotniuc, că Renato Usatîi ar fi comanditarul. Și bancherul rus a menționat că killerul a fost plătit de Renato Usatâi pentru mărturii false. Acuzațiile au fost dezmințite de liderul „Partidului Nostru”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram