Se caută pomul de Crăciun, care va fi amplasat de Primărie în PMAN. Viceprimarul Nistor Grozavu susține că momentan sunt examinate mai multe propuneri. Noul primarul interimar, Silvia Radu, spune că îi va cere lui Grozavu să-i explice de ce s-a decis că în acest an, la Chișinău, să fie împodobiți doi brazi. Ea crede că această temă nu ar trebui politizată – cu cât mai mulți brazi, cu atât mai bine, susține Silvia Radu.

O să vorbesc cu d-nul Grozavu ca d-lui să îmi explice de ce avem doi brazi. Sincer să vă spun, îmi pare un pic surprinzător să avem o astfel de abordare a lucrurilor, dar cu cât mai mulți brazi de Crăciun, cu atât mai bine. Trebuie de mers la toți brazii, fiindcă este o sărbătoare care nu trebuie politizată”, susține Silvia Radu, primara interimară desemnată a Capitalei.

Nistor Grozavu a spus că nu este vorba de vreo concurență între cei doi brazi. El a precizat că a identificat câteva variante, dar a evitat să spun câți bani va cheltui în acest an Primăria pentru brad. Nu a exclus, totuși, că s-ar putea să apară cineva care să vrea să doneze un brad pe care îl are în grădină.

Nu se pune accent pe concurență. Avem câteva propuneri deja, inclusiv din Chișinău, din suburbii. La momentul actual, nu pot să vă zic o sumă, pentru că putem să identificăm un brad foarte frumos și să coste foarte scump, dar poate să coste și foarte ieftin atunci când omul vrea să scape din grădina sa de bradul respectiv. Am discutat și cu cei de la Moldsilva”, a menționat viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu.

Bradul Primăriei urmează a fi amplasat în PMAN, iar tradiționalul „Târg de Crăciun” se va muta pe strada 31 august, pentru că așa a spus premierul Pavel Filip zilele trecute. Inaugurarea bradului este planificată pentru 1 decembrie. Anul trecut, bradul din PMAN a costat 15 mii de lei, banii fiind achitați de către un om de afaceri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!