A predicat în biserica împotriva jurnaliștilor pe care i-a numit „sataniști” și „ateiști”, pentru că îl critică. Este vorba de secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș. Duminica, după slujbă, preotul a vorbit de rău despre jurnaliști după ce au scris ca el și soția sa ar fi achiziționat, din donații și din jertfa enoriașilor, terenul pe care urmează a fi construită Casa Parohială. El i-a rugat pe creștini să susțină construcția lăcașului și să nu-i creadă pe jurnaliștii numiți de el „meschini”, care, spune el, dezinformează. Nu este clar ce anume îl nemulțumește pe preotul Cheibaș, or potrivit documentelor de la Cadastru, terenul respectiv aparține anume lui și soției sale.

Sperăm susținerea atât a consilierilor municipali, atât a opiniei publice care sunteți de fapt Dvs și nu acești meschini jurnaliști care sunt doi la număr”, a predicat Cheibaș.

După slujbă, acesta a cerut susținerea credincioșilor, inclusiv să participe cu opinii în mediul on-line. Contactat de TV8 pentru a preciza pe cine anume a numit „sataniști”, „ateiști” și „meschini”, Vadim Cheibaș a spus că a folosit doar o expresie alegorică și că, de fapt, nu s-a referit la nimeni.

E o expresie alegorică și nu m-am referit la jurnaliști, dar la cei care sunt în spațiul on-line, dar aceștia care se regăsesc vinovați în cuvintele mele nu au decât să se pocăiască”, a precizat Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei.

Terenul pe care urmează a fi înălțată Casa Parohială a Mitropoliei Moldovei aparține secretarului, iar acest lucru se vede clar în documentele de la Cadastru. Preotul se justifică și spune el însuși că l-a cumpărat prin licitație din donațiile enoriașilor de acum doi ani. Un grup de activiști a lansat o petiție on-line în care cere transparență maximă și anularea votului din Consiliu Municipal Chișinău în favoarea acestei construcții parohiale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!