/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ La solicitarea cui a acceptat Silvia Radu funcția de primară interimară al municipiului Chișinău?

missing
06 noiembrie 2017, ora 18:02

Transpirat și cu mâinile tremurânde, Nistor Grozavu a făcut astăzi anunțul despre numirea în funcțiile de viceprimar a fostului director al companiei „Gas Natural Fenosa”, Silvia Radu, și a consilierului municipal, Ruslan Codreanu. Asta după ce CMC a respins de două ori cele două candidaturi. Nistor Grozavu a invocat amendamentul operat în 2016 la Legea privind statutul municipiului Chișinău chiar la insistența liberalilor. Este vorba de un amendament prin care primarului general (ori interimarului) i se permite să numească viceprimarii prin propria dispoziție. Tot astăzi, Nistor Grozavu s-a retras din funcția de primar interimar, această calitate revenindu-i acum Silviei Radu. Această susține că încă nu și-a văzut biroul de la Primărie.

„Nu am intrat deocamdată în biroul de primar interimar. Am vorbit cu domnul Grozavu să fie creată o comisie de inventariere a lucrurilor personale ale lui Dorin Chirtoacă, iar apoi, mă voi așeza în fotoliu”, a menționat Silvia Radu.

Silvia Radu a precizat că este o persoană neafiliată politic și a acceptat această funcție fiind conștientă că o va deține o perioadă scurtă. Chiar de la prima ședință, Silvia Radu a solicitat presei să părăsească sala de ședințe și să i se ofere câteva minute de intimitate cu angajații. Ea a spus că are nevoie de o perioadă de 10 zile pentru a veni cu un plan de acțiuni vizând activitatea Primăriei.

„Am fost rugată de Nistor Grozavu, nu mi-am propus să devin primar astăzi. Într-un termen nu mai mult de 10 zile, voi convoca o conferință de presă, în care împreună vom expune planul de acțiuni pe viitor”, a mai spus primarul interimar desemnat.

Cât despre Ruslan Codreanu, Grozavu a spus că a ales să-l numească viceprimar datorită experienței bogate pe care o are în activitatea publică. Acesta susține că își asumă responsabilitatea de viceprimar și va renunța la mandatul de consilier: „Îmi asum responsabilitatea și onoarea. Așa cum am acceptat deja responsabilitatea de viceprimar, îmi voi retrage mandatul din CMC”.

Nistor Grozavu a ținut să precizeze că a acceptat interimatul din cauza unei perioade de criză și nu își mai dorește să dețină această funcție, dar va exercita în continuare funcția de viceprimar: „Dacă sunt necesar rămân, dacă nu, nu am alte careva pretenții ca să ocup alte posturi și funcții”.

Silvia Radu a apărut în atenția opiniei publice la alegerile prezidențiale din 2016, când a participat în calitate de candidat independent. Potrivit declarației de avere depusă la CEC, ea a obținut în 2015 un salariu de peste 6 milioane de lei. Familia Radu are două apartamente și o casă de peste 200 de metri pătrați și deține trei terenuri agricole cu o suprafață de 35 de hectare. Până în 2015 a fost director al companiei „Gas Natural Fenosa”. Ruslan Codreanu este consilier popular-european în CMC. Potrivit declarațiilor sale de avere, în 2016, acesta primit o indemnizație de peste 37 000 de lei pentru funcția de consilier. Noul viceprimar este proprietarul unui apartament de peste 92 de metri pătrați și proprietarul a două automobile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram