/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ Protest anti-Dodon în Italia. A preferat o slujbă bisericească ținută de preoți ruși

missing
06 noiembrie 2017, ora 18:29

Oamenii au protestat sâmbătă, la Milano nemulțumiți că președintele și-a anulat întâlnirea cu diaspora. A doua zi, un alt protest a fost organizat la Roma, în Piața Republica.

„Dodon face pe vasalul lui Putin și în aceeași calitate a venit și aici, să murdărească Vaticanul. Nu știu pe cât s-a vândut și pe cât vrea să ne vândă, dar nu vom mai permite să fim trădați, vânduți celor care ne-au omorât, ne-au deportat”, susține Tatiana Ciobanu, moldoveancă stabilită în Italia.

„Eu am plecat cu primul val de oameni care au părăsit Moldova în 2005, atunci când el era ministru al economiei în Moldova, economie pe care a distrus-o”, spune Victoria, o altă moldoveancă stabilită în Italia.

„Dodon se teme de întrebările noastre. Eu am mers 500 de km ca să-l văd și să-i dau o întrebare”, menționează Constantin Chicu, moldovean stabilit în Italia.

Duminică, președintele a mers la biserica Sfânta Ecaterina care aparține Patriarhiei Rusiei și a asistat la o slujbă ținută de preoți ruși.

„Stimați preoți. Ați spus că la slujbe vin foarte mulți moldoveni. Am decis să asist la această slujbă și, v-am adus în dar icoana a 12 sfinți moldovenești”, a spus Igor Dodon.

„Biserica SF.Ecaterina este împărțită în două, partea de jos și partea de sus. Au pus un preot moldovean de-al nostru. Acesta duce slujbe în partea de jos a bisericii, dar Dodon a fost în partea de sus a bisericii”, a menționat Constantin Chicu.

Câțiva moldoveni s-au plâns că au fost împiedicați de poliția italiană să protesteze în fața bisericii. Într-o postare pe facebook, Igor Dodon a menționat că a vorbit cu moldovenii din Italia despre problemele cu care se confruntă aceștia. Șeful statului se află într-o vizită oficială în Italia și a avut întrevederi cu papa Francisc și cu președintele Italiei. În luna martie, Igor Dodon a fost huiduit la prima sa întâlnire cu diaspora din Padova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram