/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

Operațiunea „Umbriș”: 300 de șoferi au fost sancționați pentru geamuri fumurii

missing
07 noiembrie 2017, ora 11:43

Din numărul total al celor sancționați, 20 șoferi au refuzat să înlăture încălcările admise la fața locului, în consecință inspectorii de patrulare le-au ridicat numerele de înmatriculare, iar alți 280 de șoferi au înlăturat pelicula de pe geam pe loc.

Operațiunea „Umbriș” s-a desfășurat pe întreg teritoriul țării. Ea are scopul de a disciplina și atenționa conducătorii auto despre riscul la care sunt supuși atunci când circulă cu parbrizul și portierele din față umbrite sau pe acestea sunt aplicate obiecte care diminuează câmpul vizual al șoferului.

Inspectoratul Național de Patrulare reiterează că fiecare șofer este obligat să aducă starea tehnică a autovehiculului în concordanță cu exigențele legislației în vigoare. Pentru conducerea unui automobil cu geamurile umbrite, legislația Republicii Moldova prevede a amendă de până la 1 200 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram