Cinci membri ai Comitetului de conducere ai B.C. „ENERGBANK” S.A. au fost sancționați de comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Sancțiunea a fost aplicată în urma examinării rezultatelor controlului complex pe teren efectuat de BNM la această bancă. Suma totală a amenzilor constituie 156 459 lei.

Sancțiunile au fost aplicate după ce în activitatea B.C. „ENERGBANK” S.A. au fost constatate unele încălcări ale Legii instituțiilor financiare și actelor normative ale Băncii Naționale, identificate pentru perioada controlului. Neregulile se referă, în principal, la nerespectarea de către bancă a cerințelor prudențiale specifice activității de creditare, concentrarea riscurilor, clasificarea activelor, precum și la încălcarea reglementărilor în domeniul tranzacțiilor cu persoanele afiliate etc. Totodată, încălcările constatate nu au afectat limitele prudențiale stabilite de BNM și, prin urmare, nu există riscuri majore pentru stabilitatea băncii.

De asemenea, membrii Comitetului de conducere și ai Consiliului băncii au fost sancționați cu avertisment asupra neadmiterii pe viitor a încălcărilor actelor normative și posibilității de aplicare a unor sancțiuni mai aspre în cazul în care neregulile constatate vor fi comise în mod repetat.

B.C. „ENERBANK” S.A. activează în regim normal și prestează toate serviciile propuse.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!