Şedinţa Consiliului Municipiului Chișinău programată pentru astăzi a fost amânată din lipsă de cvorum, în sală fiind prezenți doar șase consilieri. Primarul general interimar, Silvia Radu, a fost indignată de lipsa consilierilor și a declarat că nu înțelege de ce aceștia au o astfel de atitudine.

„Sunt revoltată de faptul că aleșii locali nu au venit la ședință pentru a rezolva problemele oamenilor. Dacă veneau și mă dădeau afară din sală, atunci vedeam că luptă pentru interesele oamenilor din municipiu, dar ei nu au venit și nu înțeleg de ce au o așa atitudine”, a menționat Silvia Radu.

Noul primar general a mai solicitat consilierilor să vină la ședință la ora 10.00, așa cum este stabilit și nu la 11.00, pentru că acest timp se achită, mai ales că acești consilieri primesc salarii mari, așa că ar trebui să își onoreze salariile pe care le primesc: „Am vorbit cu secretarul CMC și m-a informat că, consilierii obișnuiesc să întârzie cu 30-40 minute. Este o lipsă de respect. Dacă problema este în mine, atunci să înainteze un demers în care să informeze că, „doamna Radu, nu vrem să fiți prezentă la ședință”. Sper să nu se mai întâmple pe viitor”, a declarat Silvia Radu.

Menționăm că, PL și PSRM au anunțat că vor ataca deciziile semnate astăzi de Nistor Grozavu prin care a numit viceprimarii și primarul interimar al Capitalei. Ei spus că Grozavu nu avea dreptul să numească în funcție un viceprimar sau primar interimar. Liberalii au spus că, dacă nu li se va face dreptate, vor ajunge până la Curtea Constituțională și chiar mai departe – la instituțiile europene.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!