Maia Sandu a trimis o scrisoare deschisă în adresa Televiziunii Publice prin care solicită respectarea promisiunii de a oferi timp de emisie partidelor de opoziție din R. Moldova. Potrivit ei, după ședința organizată pe 28 septembrie la inițiativa conducerii „Teleradio-Moldova”, la care s-a promis acordarea unor timpi de emisie pentru partidele din R. Moldova în cadrul unei „Ore a partidelor”, nu a primit de la TVM niciun fel de notă conceptuală sau propunere.

În scrisoarea adresată, lidera PAS spune că după solicitarea din 19 septembrie de a se oferi o „Oră a opoziției”, Compania „Teleradio-Moldova” a invitat membrii PAS de două ori, o dată la emisiunea „Moldova în direct” și, altădată, la o dezbatere cu Andrian Candu.

„Ne întrebăm de ce după dezbaterea organizată la solicitarea domnului Candu și la care am fost invitată, TVM a decis să nu mai organizeze o emisiune politică „Ora partidelor” și nici să nu ne mai invite la alte emisiuni. Probabil s-au speriat de incompetența reprezentanților guvernării. Sau așteaptă o altă „ordonanță” din partea acestora?”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de facebook.

În aceeași scrisoare PAS afirmă că solicitarea lor este în conformitate cu misiunea și obiectivele asumate de Compania „Teleradio-Moldova”, or, „noi cerem respectarea valorilor expuse de dumneavoastră înșivă pe site-ul instituției – responsabilitate în fața publicului, independență editorială, pluralism politic și social, echidistanță”.

Totodată, PAS atrage atenția că nerespectarea valorilor date, poate avea consecințe grave asupra modului în care se vor desfășura viitoarele alegeri din țară, asupra democrației din Moldova, dar și asupra dezvoltării societății noastre în spiritul drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!