Mihai Ghimpu răspunde la declarațiile lui Vladimir Plahotniuc și susține că liderul PD a preluat primăria atunci când a fost arestat și suspendat din funcție Dorin Chirtoacă. Totodată, îi explică că nu consilierii liberali sunt slabi, ci Plahotniuc are „bâta procuraturii”.

În conferința de presă susținută Ghimpu a comentat declarațiile lui Plahotniuc, prin care susține el, liderul PD „a depus mult efort să se îndreptățească”, și îi spune că vrea să-i amintească lui Plahotniuc că în CMC nu există nici o majoritate, „alta decât a socialiștilor, a blocului PPEM care sunt o aripă a PD-ului și a consilierului PD”, care au blocat mereu activitatea primarului general.

Totodată, Ghimpu afirmă că consilierii liberali nu au avut ocazia să aleagă viceprimari sau primar interimar, deoarece subiectul dat nici nu s-a discutat la ședința CMC. Iar, Plahotniuc vrea să unească liberalii și socialiștii, cu care susține Ghimpu, „nu am avut niciodată nici o tangență, totdeauna am luptata cu socialiștii și comuniștii”.

Liderul PL mai afirmă că „Chișinăul este dirijat de Plahotniuc”, și îi spune acestuia să nu se ascundă după deget, căci lunea nu-i proastă și nici naivă.

De asemenea, Ghimpu s-a referit și la afirmația precum că liberalii și socialiștii ar avea atâtea voturi că pot muta primăria la Condrița sau la Colonița. „Zice că noi avem atâtea mandate că putem muta primăria fie la Condrița sau Colonița, da e nevoie?, unde nu s-ar afla clădirea primăriei, ea rămâne a fi condusă, după arestarea lui Dorin Chirtoacă, din clădirea de pe Cantemir, unde se află salvatorul Republicii și a Capitalei”, a declarat Mihai Ghimpu.

Totodată, Ghimpu spune lui Plahotniuc să recunoască că „nu sunt slabi liberalii și alți consilieri, și partidul democrat mai puternic, pentru că nu liberalii au bâta procurorului care deschid dosare penale sau închid dosare și suspendează primari, ci personal președintele PD-ului”, spune liderul PL.

La final Ghimpu i se adresează lui Plahotniuc cerându-i să-și retragă dispoziția de arestare pe numele lui Dorin Chirtoacă spunând că astfel Chișinăul va activa în liniște și pace în folosul cetățenilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!