S-a chefuit din belșug astăzi la Orhei. Localitatea marchează 463 de ani de la prima atestare documentară. Dacă anterior, la o altă sărbătoare, primarul condamnat de Orhei a dispus să fie împărțiți cârnăciori localnicilor, astăzi Ilan Sor a încercat să-i îndulcească pe orheieni. Acesta a comandat 10 mii de turte dulci, care au fost împărțite gratuit. Primarul a spus că a luat bani din bugetul orașului și din fodul „Pentru Orhei”.

Așa a început astăzi festivitatea la Orhei. Dacă până acum, de fiecare dată, era însoțit de soția sa la asemenea evenimente, astăzi Ilan Șor a mărșăluit prin fața localnicilor alături de un sobor de preoți și înconjurat de bodyguarzi. După un discurs ținut în fața localnicilor, edilul s-a aventurat într-o horă strămoșească.

Întrebat unde e soția sa Jasmin, acesta a răspuns. „Ea avea programat din timp un concert. De aceea ea va evolua astăzi în altă parte.”

Ca și în anii precedenți, centrul Orheiului a fost decorat cu elemente tradiționale – un covor imens de toamnă, iar anul acesta Primăria a instalat și peste 50 de beculețe ornamentate. Întrebat de unde are bani pentru concerte cu interpreți scumpi, Șor a răspuns că…: „Din fondul primăriei am alocat – a mai alocat și fondul „Pentru Orhei”, organizația care mereu a susținut această sărbătoare și în general foarte multe face pentru acest oraș.”

Deși vorbăreț când i se oferă ocazia să se laude, atunci când este întrebat de dosarele penale pe care le duce în spate primarul ia imediat apă în gură.

Nici pe orășeni nu-i interesează de unde ia primarul lor bani pentru festivități. Important este că lor le place cum îi alintă Ilan Sor.

„Pentru mine el este al doilea Dumnezeu, ne bucurăm că ne dă bucurie. Dumnezeu ne-a dat un înger.”

„Câți primari am avut nimeni nu a făcut, dar el în așa un timp scurt nu a făcut nimeni.”

„El are sponsori, el la noi nu fură. Că dacă a furat avea să fie pe lege făcut.”

„Așa e frumos multă lume și avem dispoziție.”

Mare învălmășeală și la turtele dulci împărțite la comanda darnicului primar. Deși li s-a spus să ia doar câte o turtă, ca să ajungă la toți, unii au luat mai multe.

„Este cel mai plăcut să ai răbdare și să fie mai gustos. Cel mai gustos este atunci când este o surpriză.”

„Vrem să vedem anume cum sunt acele turte dulci, noi facem dar poate nu le facem așa cum trebuie. Să vedem ce au înăuntru poate ceva mai interesant. Și vom face și noi.”

Seara, participanții la eveniment vor avea parte de un concert. Pe scena de la Orhei vor evolua Dara, „Zdob și Zdub”, Ionel Istrati, iar sărbătoarea va culmina cu un recital al trupei germane „Modern Talking”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!