Partidul socialist a depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC) privind numirea Silviei Radu în funcția de primar general interimar al municipiului Chișinău. Ei vor ca Curtea să se expună asupra numirii de către un primar interimar a altui primar interimar.

„Să ne spună foarte clar dacă primarul interimar are dreptul să numească alt primar interimar, noi considerăm acest lucru ilegal prin buchia legii, atât prin legea ce ține de administrația publică locală, dar și alte legi standarde atât naționale, cât și internaționale. Acest lucru este inadmisibil”, susține Ion Cebanu, consilier PSRM în cadrul CMC.

Cebanu a precizat că au fost contestate și alte articole din legea cu privire la statutul municipiului Chișinău, pe care ei o consideră abuzivă. „Reiterez Ghimpu s-a urcat pe cracul pe care și l-a tăiat singur, pe de altă parte nu exclud că este o înțelegere cu partidul democrat pentru a proteja cetățeanul Dorin Chirtoacă de ceea ce urmează să i se întâmple. De un eventual referendum de succes, sau de o demisie în acest sens”, afirmă Cebanu.

Deputatului PSRM Vasile Bolea a explicat că au solicitat înaltei curți să se expună cu privire la încălcare articolului 17 din Legea nr. 136, aprobată anul trecut

Anterior, și liberalii spuneau că vor merge după dreptate la Curte. Contactat de TV8, vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, ne-a spus că partidul lucrează la sesizare, care va fi mai largă decât a socialiștilor. Atât PL, cât și PȘRM, au înregistrat în cadrul Consiliului Municipal o cerere prin care contestă dispozițiile lui Nistor Grozavu, prin care a numit viceprimarii și primarul interimar.

Amintim că luni, 6 noiembrie, la ședința primăriei Silvia Radu și Ruslan Codreanu au fost numiți în funcție de viceprimari ai capitalei printr-o dispoziție a viceprimarului Nistor Grozavu, care atunci îndeplinea funcția de primar interimar. În aceeași zi, Nistor Grozavu i-a delegat atribuțiile de primar interimar Silviei Radu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!