/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ PSRM a depus o sesizare la Curtea Constituțională privind numirea Silviei Radu în funcția de primar interimar

missing
09 noiembrie 2017, ora 13:17

„Să ne spună foarte clar dacă primarul interimar are dreptul să numească alt primar interimar, noi considerăm acest lucru ilegal prin buchia legii, atât prin legea ce ține de administrația publică locală, dar și alte legi standarde atât naționale, cât și internaționale. Acest lucru este inadmisibil”, susține Ion Cebanu, consilier PSRM în cadrul CMC.

Cebanu a precizat că au fost contestate și alte articole din legea cu privire la statutul municipiului Chișinău, pe care ei o consideră abuzivă. „Reiterez Ghimpu s-a urcat pe cracul pe care și l-a tăiat singur, pe de altă parte nu exclud că este o înțelegere cu partidul democrat pentru a proteja cetățeanul Dorin Chirtoacă de ceea ce urmează să i se întâmple. De un eventual referendum de succes, sau de o demisie în acest sens”, afirmă Cebanu.

Deputatului PSRM Vasile Bolea a explicat că au solicitat înaltei curți să se expună cu privire la încălcare articolului 17 din Legea nr. 136, aprobată anul trecut

Anterior, și liberalii spuneau că vor merge după dreptate la Curte. Contactat de TV8, vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, ne-a spus că partidul lucrează la sesizare, care va fi mai largă decât a socialiștilor. Atât PL, cât și PȘRM, au înregistrat în cadrul Consiliului Municipal o cerere prin care contestă dispozițiile lui Nistor Grozavu, prin care a numit viceprimarii și primarul interimar.

Amintim că luni, 6 noiembrie, la ședința primăriei Silvia Radu și Ruslan Codreanu au fost numiți în funcție de viceprimari ai capitalei printr-o dispoziție a viceprimarului Nistor Grozavu, care atunci îndeplinea funcția de primar interimar. În aceeași zi, Nistor Grozavu i-a delegat atribuțiile de primar interimar Silviei Radu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram