/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Judocanul Constantin Gabun a devenit Campion la Montreal. A câștigat două titluri

missing
09 noiembrie 2017, ora 13:56

Tânărul este a reprezentat clubul de judo « Shidokan» la concursul organiza de Federația de Judo din Qebec «Omnium du Québec 2017». Potrivit olympic.md în prima zi de concurs judocanul a avut o prestație exelentă, cucerind locul 1 la categoria 73 de kilograme, juniori, după cinci meciuri câștigate la ippon, nota supremă în judo.

În a doua zi de concurs tânărul a concurat la categoria seniori. Acesta a lupta contra lui Antoine Bouchard, deținător a al locului V la Jocurile Olimpice de la RIO 2016. După trei minute de încercări reciproce de atac, deplasări precaute pe tatami, fără sancționări din partea arbitrilor pentru pasivitate. În ultimul minut al întâlnirii Constantin l-a surprins pe Bouchard «pe picior greșit», reușind să execute o aruncare cu agățarea piciorului adversarului său, procedeu tehnic apreciat de arbitri cu nota waza-ari. În secundele rămase și-a păstrat superioritatea, fiind declarat campion al turneului.

La categoria veterani titlul suprem în cântarul de 81 de kilograme i-a revenit lui Fiodor Costroveț, antrenor la Clubul de judo « Métropolitain-Montréal». Un alt discipol al școlii moldoveneși de judo, Bogdan Jora, a obținut onorabilul loc V la categoria 60 de kilograme. În anii precedenți ambii judocani, Gabun și Jora, au obținut locuri premiante la campionatele Canadei printre cadeți și juniori, fapt care confirmă înalta autoritate de care se bucură pretutindeni discipolii școlii de judo din Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram