/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Producătorii autohtoni livrează primele fructe unuia din cei mai mari distribuitori cu amănuntul din România

missing
09 noiembrie 2017, ora 09:24

În toamna anului 2016, peste 10 producători și exportatori de fructe din cadrul Asociației au participat cu un stand comun la expoziția Indagra Food, cu suportul Guvernului României și al PNUD Moldova. Interacțiunea cu reprezentanții distribuitorului francez, stabilită atunci, a continuat cu vizite la livezile și facilitățile de ambalare din cadrul Asociației.

„Ne-am stabilit obiectivul să mărim în fiecare an cota de export pe piețele alternative, iar în acest sezon ne-a reușit să exportăm pe piața Uniunii Europene. E un drum ambițios, dar inevitabil, iar primul succes ne dă și mai multă încredere în calitatea produselor moldovenești și valoarea lor pe plan global”, afirmă Ion Ionaș, Directorul Ionextrans SRL.

Primii struguri și prune proaspete au apărut pe rafturile magazinelor la sfârșitul lunii octombrie 2017. Companiile planifică să extindă cooperarea și pentru categorii noi de fructe.

Auchan Retail România deține 33 de magazine format hipermarket și urmează să deschidă câteva sute de magazine de proximitate. Această categorie de magazine va comercializa categorii noi de produse, printre care și gustări porționate din fructe, segment în care producătorii de fructe din Moldova au deja experiență.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram