/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

PSRM: Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a comis ilegalități în organizarea examenelor de BAC

missing
09 noiembrie 2017, ora 14:47

Deputat Vlad Batrîncea a menționat că parlamentul a fost informat sistematic despre multiplele încălcări în activitatea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare: „Am propus crearea Comisiei parlamentare speciale privind examinarea problemei respective. Până la urmă această propunere a fost refuzată de majoritatea parlamentară și s-a decis crearea unei comisii similare în cadrul Ministerului Educației. Ulterior, comisia urma să organizeze audieri parlamentare, care au avut loc ieri, după patru luni de așteptare. Cu părere de rău am constatat că aceste audieri au fost mimate, iar Comisia de educație din cadrul Parlamentului nu a aprobat nici o hotărâre în acest sens”.

Una dintre încălcările menționate, este schema ilegală de primire a salariilor. Lista personalului Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare numără 43 de persoane, dar numai nouă persoane participă la activitatea agenției, între care se repartizează suma totală care se alocă lunar pentru toți angajații înregistrați. Totodată funcționarii și-ar fi atribuit premii și adaosuri la salarii pentru activitatea din zilele de odihnă a câte opt ore integral.

Potrivit lui Batrîncea, o altă problemă importantă este calitatea acestor teste. „Foarte multe teste nu corespund curriculei școlare. Autorii testelor sunt din mediul universitar, dar curricula liceală și cea universitară, este absolut diferită”.

De asemenea, s-au constatat încălcări cu privire la achizițiile publice. În toți acești ani, serviciile tehnice au fost prestate pentru agenție doar de un singur agent economic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram