A rămas doar să-mi tragă un glonte în cap, în rest de toate au făcut. Este replica lui Dorin Chirtoacă, care spune că va lupta până la ultima suflare ca să-și demonstreze nevinovăția în dosarele în care este acuzat. Vădit enervat primarul a cerut recuzarea judecătorului, Alexandru Negru. Acesta, potrivit edilului, ar putea să se răzbune pe el pentru că, în urmă cu câțiva ani, acesta a fost nevoit să își dea demisia. Totuși, recuzarea a fost respinsă, iar judecătorul urmează mâine să se expună dacă primarul suspendat rămâne în arest la domiciliu.

„O să lupt până la ultima suflare, pentru că altceva nu are ce mi se întâmple. A rămas doar un glonte în cap să-mi tragă, în rest de toate au fost, și în arest, și bătaie de joc pe internet și loviți alți oameni și scos de la serviciu. De toate deja mi s-au întâmplat, a rămas doar un glonte în cap,” a menționat Dorin Chirtoacă.

Ședința de astăzi a început cu o întârziere de o oră, după ce avocații lui Dorin Chirtoacă au depus o nouă cerere de recuzare a judecătorului, Alexandru Negru. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, magistratul a fost jurist la Prestări Servicii din cadrul primăriei și a fost dat afară din funcție. Primarul crede că judecătorul ar putea să se răzbune pe el. Recuzarea, însă a fost respinsă.

„Prin urmare dumnealui are motive să se răzbune pentru ilegalitatea cu care l-am prins acum 7 ani de zile și în asemenea situații un judecător nu are dreptul să judece persoana cu care a avut asemenea conflicte”, a adăugat primarul suspendat.

„O consider încheierea în cauză drept una legala și întemeiată. De către acuzator au fost prezentate probe care au demonstrat probe că judecătorul Negru nu a avut careva legătură contractuală cu inculpatul Dorin Chirtoacă”, menționează procurora Victoria Furtună.

De pe holurile instanței, Dorin Chirtoaca s-a amuzat și de faptul că Silvia Radu a preluat conducerea primăriei Capitalei.

„În ceea ce privește faptul că dna Silvia Radu, sau mai corect Silvia Raider a ajuns în biroul primarului general al municipiului Chișinău, aceasta este o butaforie și anarhie”, a menționat Dorin Chirtoacă.

Proaspătul primar interimar, Silvia Radu, nu a răspuns la telefon pentru a-i răspunde primarului suspendat. Dorin Chirtoacă, este învinuit în două dosare penale. În ambele cazuri primarul suspendat se declară nevinovat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!