Consiliul Concurenței analizează notificarea depusă de către Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD) și „Banca Transilvania” S.A. cu referire la preluarea controlului în comun asupra B.C. „Victoriabank"S.A. prin intermediul vehiculului "VB Investment Holding" B.V..

Menționăm că Banca Transilvania a solicitat din partea Băncii Naționale aprobarea achiziționării a până la 100% din Victoriabank.

„Banca Transilvania a solicitat din partea BNM aprobarea achiziției a până la 100% din acțiunile B.C. „Victoriabank” S.A.. Banca Națională analizează actele depuse, urmând să ia o decizie. Ca urmare a achiziției inițiale anunțate a unui pachet de 39% în capitalul social al B.C. „Victoriabank”, Banca Transilvania și Banca Europeană de Reconstrucții Dezvoltare (BERD) vor deține împreună pachetul majoritar și vor avea obligația în virtutea legii de a veni cu o ofertă publică de achiziționare a celorlalte acțiuni la această bancă”, a precizat pentru TV8, Elena Moldovanu, ofițer de presă la Banca Națională a Moldovei.

În vederea stabilirii compatibilităţii concentrării economice cu mediul concurenţial normal, autoritatea de concurenţă va analiza operaţiunea notificată, în conformitate cu Legea concurenței nr.183 din 11.07.2012 și Regulamentul privind concentrările economice aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Concurenței nr.17 din 30 august 2013.

În acest context, Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza, afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţa dată.

Observaţiile şi punctele de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax, la numărul: 022 27 06 06, prin e-mail, la adresa: office@competition.md sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, MD-2001, Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 73/1.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!